Douglas Buitenverblijven

Robuuste houten buitenverblijven

Buitenverblijf van douglas hout

Outdoor-Island is de producent en leverancier van douglas hout voor jouw buitenverblijf. Een origineel en stijlvol ontwerp, duurzaam kwaliteitshout en gedegen kennis en vakmanschap zijn vanzelfsprekend, wat ons betreft. Door er een schepje bovenop te doen willen we ons onderscheiden.​​​​​​ Naast een exclusief buitenverblijf is het ook mogelijk om dit hout van hoogstaande kwaliteit te verwerken in onze tuinhuizen, platdaken en kapschuren.

Hiernaast zijn er tal van andere mogelijkheden bij Outdoor Island zoals wandmodules, hekwerken, glazen ramen en deuren. Door de combinatie van douglas hout in diverse kleuren met overige producten krijg je een exclusieve uitstraling. Blijf beschut tegen de wind en regen, heerlijk buiten zitten tot in de kleine uurtjes met de verschillende mogelijkheden in ons brede assortiment. Ben je benieuwd naar meer informatie over douglas buitenverblijven?

Buitenverblijven

HANDGEMAAKTE KWALITEIT

Buitenverblijf plat dak

Buitenverblijf platdak

Authentieke, robuuste zwaluwstaart verbindingen van douglas hout, echte blikvangers!

luxe buitenverblijven

Buitenverblijf zadeldak

Een klassieke uitstraling en extra ruimte boven in.

luxe buitenverblijven

Buitenverblijf kapschuur

Echte pen en gat-verbindingen en met oog voor authentieke details!

Waarom zijn douglas buitenverblijven een goede keus?

Douglas hout heeft een karakteristieke rood/oranje tot licht bruine kleur, het wordt ook wel omschreven als een houtsoort met een levendige vlamstructuur. Hierdoor krijgt ieder douglas buitenverblijf een warme en aangename uitstraling. Deze houtsoort is de laatste tijd steeds populairder geworden.

Door de van nature hoge duurzaamheid is het een milieuvriendelijk alternatief voor je buitenverblijf.  De verhoogde duurzaamheid heeft de douglas houtsoort te danken aan het hoge percentage aan kernhout. Het kernhout bevat hars en verhardt naar verloop van tijd waardoor het langer meegaat.

Voordelen van douglas hout

  • Douglas hout is één van de hardste houtsoorten uit Europa
  • Onbehandeld is de levensduur van dit houtsoort 10 tot 15 jaar
  • De nerf van het douglas hout is fijn tot matig grof
  • Na droging wordt het hout steeds harder wat perfect is voor buitenverblijven

Ieder houtsoort zal onder invloed van zonlicht en het weer verkleuren en hier is douglas hout geen uitzondering in. Daarentegen is dat voor deze houtsoort helemaal geen probleem. Juist hierdoor krijgen al onze buitenverblijven een karakteristiek uitstraling. Na wat jaren ontstaan er mogelijk kleine barstjes en scheuren die de unieke uitstraling verder benadrukken.

Ben je nog op zoek naar een uniek douglas houten tuinhuis, platdak of kapschuur? Kijk dan snel in ons assortiment douglas buitenverblijven wat de mogelijkheden zijn.

Ambacht

Al onze producten worden ambachtelijk geproduceerd.

Robuust

De exclusieve buitenproducten hebben een robuust karakter dankzij de houten elementen.

Goede service

Outdoor-Island levert goede service op maat, ook via de dealers.

Snelle levering

Bestellingen via de dealer of online kunnen snel geleverd worden aan huis. Ook het plaatsen kan gedaan worden door Outdoor Island.

Wat zeggen onze klanten

Hoe houd je Douglas buitenverblijven mooi?

Onbehandeld douglas hout zal gemakkelijk 10-15 jaar meegaan. Dat is echter nog lang niet de maximale levensduur van het hout wat gebruikt wordt voor onze buitenverblijven. Wanneer je het hout goed behandelt, kun je er nog tientallen jaren langer van genieten. Dit kun je doen met de volgende tips:

  1. Speciale douglas verf. Met gewone verf heb je de kans dat de verf na een tijdje gaat afbladderen. Een speciale verf is een betere keuze voor douglas buitenverblijven: deze is er in verschillende kleuren en is altijd geschikt voor gebruik buitenshuis. De verf werkt ook impregnerend en zorgt daarmee dat het hout niet snel zal gaan schimmelen.
  2. Douglas olie. Douglas hout heeft een prachtige kleur. Het hout heeft een oranje-achtige gloed. Later verzacht deze zich, totdat het hout na enkele jaren een grijsachtige kleur aanneemt. Om het hout goed te beschermen kun je gebruik maken van douglas olie. Deze olie beschermt het hout tegen weersinvloeden en zorgt ervoor dat de oorspronkelijke houtkleur goed zichtbaar blijft.
  3. Regelmatig bijwerken. Douglas hout eenmalig behandelen is meestal niet genoeg. Het is verstandig om het hout regelmatig weer bij te werken. Geolied hout kan je jaarlijks opnieuw in de olie zetten en als je voor beits of lak kiest, kun je dit het beste elk twee of drie jaar vernieuwen.

Meer info over Douglas buitenverblijven?

Wil je persoonlijk advies over douglas hout? Bezoek dan onze showroom van 300 m2. Hier zullen wij jou van alle informatie voorzien over hout voor uw douglas buitenverblijven en kun je onze producten zelf bekijken. Voor meer informatie of vragen kun je het contactformulier invullen . Dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.

Je winkelwagentje