Exclusieve houtbouw

Buitenverblijven, veranda's en schuren

Buitenverblijven

HANDGEMAAKTE KWALITEIT

luxe buitenverblijven

Buitenverblijf plat dak

Authentieke, robuuste zwaluwstaart verbindingen

luxe buitenverblijven

Buitenverblijf zadeldak

Een klassieke uitstraling en extra ruimte boven in.

luxe buitenverblijven

Buitenverblijf kapschuur

Echte pen en gat-verbindingen, oog voor details

luxe buitenverblijven

Accessoires buitenverblijven

Ramen, deuren
en glazen wanden!

Exclusief genieten, daar houden we van!

Of het nu gaat om veranda’s, tuinhuizen, tuinkamers, garages of schuren: we streven naar perfectie tot in details. Naast het realiseren van houten bijgebouwen kan Outdoor Island uiteraard ook kleine(re) houtbouw op maat maken, zoals carports, schuttingen en vlonders. Een origineel en stijlvol ontwerp, duurzaam kwaliteitshout en gedegen kennis en vakmanschap zijn vanzelfsprekend, wat ons betreft. Door er een schepje bovenop te doen willen we ons onderscheiden.​​​​​​

Ramen, deuren of glazen schuifwanden

Bij Outdoor Island kunt u terecht voor Buitenverblijven, veranda’s, schuren of carports, en kleine(re) constructies. Doordat we alles op maat maken, kunt u het buitenverblijf helemaal naar wens samenstellen. Denk hierbij aan afmeting, afwerkingen kleuren, ramen, deuren en of glazen schuifwanden. Zo krijgt u een uniek buitenverblijf, dat helemaal past bij u, uw huis en uw stijl. Uiteraard ontvangt u altijd een duidelijke, stijlvolle 3D schets van het ontwerp.

Hoe houd je Douglas buitenverblijven mooi?

Als het Douglashout voor buitenverblijf onbehandeld blijft zal het gemakkelijk 10-15 jaar meegaan. Dat is echter nog lang niet de maximale levensduur van het hout voor je Douglas buitenverblijven. Wanneer je het hout goed behandeld, zal het nog tientallen jaren er prachtig uitzien. Dit kun je doen met de volgende tips:

  1. Speciale Douglas beits. Met gewone verf heb je de kans dat de verf na een tijdje gaat afbladderen. Een speciale beits is een betere keuze voor Douglas buitenverblijven: deze is er in verschillende kleuren en is altijd geschikt voor gebruik buitenshuis. Deze beits werkt ook impregnerend en zorgt daarmee dat het hout niet snel zal gaan schimmelen. Bestel hier uw gewenste beits.
  2. Schoon maken: Onze speciale douglas hout reiniger zorgt ervoor dat uw buitenverblijf schoon blijft, onze reiniger kunt u ook gebruiken voor de tuinmeubels. Lees hier wat onze douglas reiniger voor u kan betekenen!
  3. Regelmatig bijwerken. Douglashout eenmalig behandelen is meestal niet genoeg. Het is verstandig om het hout regelmatig weer bij te werken. gebeitst hout kan je jaarlijks opnieuw in de beits zetten, dit is het beste elk jaar of om het jaar vernieuwen.

Vergunningcheck

Wanneer u een buitenverblijf wilt gaan bouwen dient u een vergunningcheck te doen. Hiermee voorkomt u problemen, aangezien er wel wat regels zijn met betrekking tot het bouwen van een overkapping of aanbouw. Lees daarom snel meer over vergunningvrij bouwen van een bijbehorend bouwwerk via de Rijksoverheid of doe de vergunningcheck via Omgevingsloket.

01

ORIENTATIE EN INVENTARISATIE

Wilt u meer weten over onze houtbouw? Informatie over de werkwijze van Outdoor Island, onze ideeën en het kostenplaatje? Maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. We komen graag langs om uw situatie te bekijken en van gedachten te wisselen over de mogelijkheden. Tijdens het gesprek zetten we uw wensen en eisen op een rij en brengen we de maten, het gewenste model en details in kaart. Na het oriëntatiegesprek gaan we aan de slag met het ontwerp en een gespecificeerde offerte.

02

PRIJSOPGAVE EN ONTWERP

Na de oriëntatieronde maken we een uitgewerkte offerte met alle specifieke kosten op een rij. Zo weet u precies wat elk onderdeel kost en waar u aan toe bent. Is de offerte akkoord, dan kunnen we snel aan de slag met het ontwerp. We maken een sfeervolle schets om u een mooi en realistisch beeld te geven van ons plan. Ook kunnen we dan de werkzaamheden gaan inplannen, zodat u precies weet wat wanneer gebeurt.

03

PRODUCTIE EN REALISATIE

Na het goedkeuren van het schetsontwerp volgt de productiefase. We maken technische tekeningen en bestellen de benodigde materialen zodat we in onze eigen werkplaats alle onderdelen kunnen voorbereiden. Doordat we veel energie in de voorbereiding steken, gaat de uiteindelijke montage relatief vlot. In overleg met u maken we een exacte planning, zodat ons montageteam op de afgesproken dag(en) kan langskomen om uw project snel tot een goed einde te brengen.

04

OPLEVERING EN NAZORG

Zodra het bouwwerk helemaal tot in de puntjes afgewerkt is, volgt de officiële oplevering. We lopen samen met u alle onderdelen na. Zijn er nog zaken waar u niet helemaal tevreden over bent? Dan lossen we die zo spoedig mogelijk op. Pas als u helemaal tevreden bent met uw nieuwe buitenverblijf of ander houtbouw-object, dan zijn wij dat ook. Overigens blijft ook na de oplevering gelden: één belletje en we komen langs!

Je winkelwagentje

Onze showtuin is gesloten t/m 2 maart 2021

De aangescherpte maatregelen hebben ook ons doen besluiten om de showtuin tijdelijk te sluiten.
Uiteraard kunt u nog altijd bestellingen doen via de webshop, een afspraak inplannen of contact met ons opnemen per mail of telefonisch.