Exclusieve kapschuur

Kapschuren op maat met pen en gat-verbindingen

Luxe kapschuren op maat

Een exclusieve kapschuur is helemaal van deze tijd. De functie hiervan is dan ook breder en veelzijdiger dan ooit. Vroeger werden kapschuren op boerderijen gebruikt om hooi of dieren tegen de regen en wind te beschermen. Tegenwoordig worden douglas kapschuren vooral gebruikt als buitenverblijven. We zien hierin vaak een gedeelte berging en het andere gedeelte veranda ruimte met een landelijke uitstraling. Op deze manier kan je het hele jaar door lekker buiten zijn en in de tuin genieten. Zelfs op een koude winteravond, met een heerlijk warm houtkacheltje in jouw buitenverblijf is het aangenaam vertoeven.

Aanbouwveranda

Kapschuur - voorbeeld type 01

Kapschuur met carport: hoe mooi is het dat je stijl, ontspanning en functionaliteit kunt combineren in één strak bouwwerk dat jouw tuin omtovert in de ultieme loungeplek?

Douglas kapschuur op maat

Kapschuur - voorbeeld type 02

Kapschuur met glazen deuren: geniet van de douglas kapschuur op maat van de rest van je tuin. Want wat is er nou lekkerder dan genieten van je eigen stukje natuur?

Douglas overkapping

Kapschuur - voorbeeld type 03

Kapschuur van douglas hout: mooie robuuste balken zorgen voor een stoere uitstraling dat klaar is voor de weersomstandigheden in ons kleine kikkerlandje. Op naar jarenlang genot.

Houten tuinhuis met overkapping

Kapschuur - voorbeeld type 04

Kapschuur met loungehoek: geniet zowel middenin de zomer van een verkoelend plekje in de schaduw óf richting de winter van een warme én droge plek. Vier seizoenen lang genieten.

Buitenverblijven van hout

Kapschuur - voorbeeld type 05

Het genot van een ruime en robuuste douglas houten kapschuur, bij jou in de tuin. Dit model is van alle gemakken voorzien met een moderne uitstraling.

Luxe blokhutten

Kapschuur - voorbeeld type 06

Een luxe kapschuur voor de grotere tuinen. Als een waar luxe tuinhuis kun je jouw kapschuur omtoveren tot een ware woning. Of ga je hem recreatief gebruiken?

Wij tekenen kapschuren op maat in een 3D-tekening.

Standaard inbegrepen

Basis elementen van een kapschuur

 • Geschaafd en gedroogd hout
 • Dakbedekking
 • Staanders van 14x14cm
 • Betonbandjes
 • Robuuste beton poeren
 • Douglas Rabat wanden
 • Inclusief montage
 • Dakgoten van zink
 • Zwaluwstaart en Pen-Gat verbindingen
 • Randafwerking van zink
 • Dakpannen of dakplaten
 • Sporenkap met dak planken

Gebruik de configurator om een eigen kapschuur te ontwerpen

Opties

Extra's bij je kapschuur

 • Grondwerkzaamheden
 • Elektra en verlichting
 • Schilderwerk
 • Glazen schuifwanden
 • Glazen wanden
 • Glazen deuren
 • Kachel of open haard
 • Houtopslag
 • Jacuzzi
Douglas veranda aan huis
kapschuur, Kapschuur
kapschuur, Kapschuur

Genieten met exclusieve kapschuren

Bij Outdoor Island kan je terecht voor buitenverblijven, veranda’s, schuren of carports, en kleine(re) constructies. Doordat we alles op maat maken, kan je het buitenverblijf helemaal naar wens samenstellen. Denk hierbij aan afmetingen, afwerkingen kleuren, ramen, deuren of glazen schuifwanden. Zo krijg je een uniek buitenverblijf, dat helemaal past bij jou, je huis en je stijl. Uiteraard ontvang je altijd een duidelijke, stijlvolle 3D schets van het ontwerp.

Buitenverblijven van hout

Accessoires voor de kapschuur

Verzorg zelf de finishing touch voor een douglas tuinhuis op maat met de nodige accessoires naar keuze. Hiermee zorg je ervoor dat de kapschuur van douglas hout nét even wat meer klasse heeft. En til je direct het niveau van je gehele (achter)tuin omhoog. Ga voor exclusiviteit en laat de douglas planken behandelen en voorzie deze van een zwart uiterlijk. Dit is een prachtig contrast met alle groenigheid die de rest van de natuur te bieden heeft. Genieten!

Hoe houd je kapschuren in goede conditie?

Als het douglas hout van een buitenverblijf onbehandeld blijft zal het gemakkelijk 10-15 jaar meegaan. Dat is echter nog lang niet de maximale levensduur van het hout voor je douglas buitenverblijf. Wanneer je het hout goed behandeld, zal het er nog tientallen jaren prachtig uitzien. Dit kan je doen met de volgende tips:

 1. Speciale douglas beits. Met gewone verf heb je de kans dat de verf na een tijdje gaat afbladderen. Een speciale beits is een betere keuze: deze is er in verschillende kleuren en is altijd geschikt voor gebruik buitenshuis. Deze beits werkt ook impregnerend en zorgt daarmee dat het hout niet snel zal gaan schimmelen. Bestel jouw gewenste beits.
 2. Schoonmaken. Onze speciale douglas hout reiniger zorgt ervoor dat jouw buitenverblijf schoon blijft. Tevens kun je onze reiniger ook gebruiken voor de tuinmeubels. Kijk snel wat onze douglas reiniger voor jou kan betekenen!
 3. Regelmatig bijwerken. Douglas hout eenmalig behandelen is meestal niet genoeg. Het is verstandig om het hout regelmatig weer bij te werken. Gebeitst hout kun je jaarlijks opnieuw in de beits zetten, dit is het beste elk jaar of om het jaar vernieuwen.

Vergunningscheck voor kapschuur

Wanneer je een buitenverblijf wilt gaan bouwen dien je een vergunningcheck te doen. Hiermee voorkom je problemen, aangezien er wel wat regels zijn met betrekking tot het bouwen van een kant en klare overkapping of aanbouw. Lees daarom snel meer over vergunningvrij bouwen van een bijbehorend bouwwerk via de Rijksoverheid of doe de vergunningcheck via Omgevingsloket.

Professionele dakbedekking

Kwaliteit en garantie staan hoog in het vaandel bij Outdoor Island. Zo laten wij onze dakbedekking door een professioneel, en VEBIDAK erkende dakdekker verzorgen. De firma JR Isolatie & Dakbedekkingen B.V. uit Gemert, draagt middels gedegen advies en uitvoering, bij aan een solide dakafwerking. Waarbij standaard een 10-jarige garantie op de verwerkte materialen en uitvoering gegeven wordt.* Hiermee verzekeren wij je van een optimaal verzorgd buitenverblijf, ambachtelijke gemaakt door één van onze partners.

(*garantie bij in achtneming van de onderhoudsvoorschriften)

kapschuur, Kapschuur
kapschuur, Kapschuur
Je winkelwagentje