Zadeldak overkapping

Klassieke overkapping met zadeldak voor extra ruimte

Buitenverblijven met een zadeldak

Geniet heerlijk onder een zadeldak van een gezellige borrel met vrienden en familie, terwijl je in het najaar de waardevolle tuinmeubels van je terras eenvoudig opbergt achter slot en grendel. Onze buitenverblijven met zadeldaken zijn in verschillende maatuitvoeringen verkrijgbaar. De kenmerken van zo’n overkapping is dat het uit twee even grote dakvlakken bestaat. Een zadeldak-overkapping geeft jouw buitenverblijf een klassieke uitstraling én zorgt voor extra ruimte boven in.

zadeldak, Zadeldaken

Zadeldak - voorbeeld type 01

De kenmerken van deze overkapping is dat het uit twee even grote dakvlakken bestaat. Een douglas overkapping geeft je buitenverblijf een klassieke uitstraling en zorgt voor extra ruimte boven in.

zadeldak, Zadeldaken

Zadeldak - voorbeeld type 02

Twee grote dakvlakken; dat is het kenmerk van deze overkapping. Geef je buitenverblijf een unieke én klassieke uitstraling. Ook zorg je hiermee direct voor extra (opberg)ruimte.

Buitenverblijf Zadeldak

Zadeldak - voorbeeld type 03

Til het niveau van een houten overkapping omhoog met een klassieke uitstraling. De extra ruimte bovenin geeft je nét even dat praktische stukje opbergruimte. En er blijft genoeg ruimte over om te relaxen van je eigen stulpje.

zadeldak, Zadeldaken

Zadeldak - voorbeeld type 04

Een douglas overkapping met extra ruimte bovenin. De laatste jaren zit dit type enorm in de spreekwoordelijke lift. Waarom? Klassieke uitstraling én ruimte bovenin combineert praktisch met mooi.

zadeldak, Zadeldaken

Zadeldak - voorbeeld type 05

Twee grote dakvlakken zijn hét handelsmerk van een overkapping dit type dak. Praktisch én een mooie uitstraling wordt gecombineerd. En niks staat je het genieten meer in de weg.

zadeldak, Zadeldaken

Zadeldak - voorbeeld type 06

Kenmerkende twee (exact even grote) dakvlakken karakteriseren deze douglas overkapping. Praktisch én met een prachtige uitstraling. Kortom geschikt voor in iedere tuin.

Houten overkapping

Zadeldak - voorbeeld type 07

Een ruime tuinwoning waarbij binnen en buiten feilloos op elkaar aansluiten. Geniet in iedere ruimte die deze robuuste en moderne kapschuur biedt.

buitenverblijf van hout

Zadeldak - voorbeeld type 08

Leven, opbergen en parkeren in één. Maak het jezelf gemakkelijk en comfortabel met een driedelige kapschuur. Ervaar de luxe in je eigen tuin!

Staat jouw type er niet bij? Geen probleem! Wij tekenen jouw wensen uit in een 3d-tekening.

Standaard inbegrepen

De basis elementen

 • Geschaafd of fijnbezaagd
 • EPDM dakbedekking
 • Staanders van 150×150 mm
 • Betonbandjes
 • Robuuste beton poeren
 • Douglas Rabat wanden
 • Inclusief montage
 • Dakgoten van zink
 • Staanders van 200x200mm
 • Randafwerking van zink
 • Dakpannen bij schuin dak
 • Sporenkap met dak planken

Gebruik de configurator om jouw idee te visualiseren, inclusief prijsindicatie

Opties

Aanvullende extra's

 • Grondwerkzaamheden
 • Elektra en verlichting
 • Schilderwerk
 • Glazen schuifwanden
 • Glazen wanden
 • Glazen deuren
 • Kachel of open haard
 • Houtopslag
 • Jacuzzi
Douglas veranda aan huis
zadeldak, Zadeldaken
zadeldak, Zadeldaken

Exclusief genieten, daar houden we van!

Bij Outdoor Island kan je terecht voor een douglas tuinhuis op maat, veranda’s, schuren of carports, en kleine(re) constructies. Doordat we alles op maat maken, kan je het buitenverblijf helemaal naar wens samenstellen. Denk hierbij aan afmetingen, afwerkingen kleuren, ramen, deuren en/of glazen schuifwanden. Zo krijg je een uniek buitenverblijf, dat helemaal past bij jou, je huis en je stijl. Uiteraard ontvang je altijd een duidelijke, stijlvolle 3D schets van het ontwerp.

zadeldak, Zadeldaken

Ramen, deuren, glazen schuifwanden, kachels en meer

Zodra je een overkapping zadeldak naar wens hebt uitgekozen is het tijd om de spreekwoordelijke puntjes op de ‘i’ te zetten. Wat wij hiermee bedoelen? Dat je de juiste accessoires moet uitkiezen om het écht een eigen plekje te maken. Middenin je achtertuin. Of juist aan je woning als éxtra ruimte. Ga voor een mooie kachel bij de douglas overkapping aan huis om ook tijdens een koudere periode heerlijk warmpjes bij het vuur te genieten. Op naar oneindig genot.

Hoe houd je douglas buitenverblijven mooi?

Als het douglas hout van een buitenverblijven van hout onbehandeld blijft zal het gemakkelijk 10-15 jaar meegaan. Dat is echter nog lang niet de maximale levensduur van het hout voor je douglas buitenverblijf. Wanneer je het hout goed behandeld, zal het nog tientallen jaren er prachtig uitzien. Dit kun je doen met de volgende tips:

 1. Speciale douglas beits. Met gewone verf heb je de kans dat de verf na een tijdje gaat afbladderen. Een speciale beits is een betere keuze: deze is er in verschillende kleuren en is altijd geschikt voor buitenshuis gebruik. Deze beits werkt ook impregnerend en zorgt daarmee dat het hout niet snel zal gaan schimmelen.
 2. Schoonmaken. Onze speciale douglas hout reiniger zorgt ervoor dat jouw buitenverblijf schoon blijft. Tevens kun je onze reiniger ook gebruiken voor de tuinmeubels.
 3. Regelmatig bijwerken. Douglas hout eenmalig behandelen is meestal niet genoeg. Het is verstandig om het hout regelmatig bij te werken. Gebeitst hout kun je jaarlijks opnieuw in de beits zetten, dit is het beste elk jaar of om het jaar vernieuwen.

Vergunningscheck

Wanneer je een douglas zadeldak wilt gaan bouwen dien je een vergunningcheck te doen. Hiermee voorkom je problemen, aangezien er wel wat regels zijn met betrekking tot het bouwen van een overkapping of aanbouw. Lees daarom snel meer over vergunningvrij bouwen van een luxe tuinhuis via de Rijksoverheid of doe de vergunningcheck via Omgevingsloket.

Professionele dakbedekking

Kwaliteit en garantie staan hoog in het vaandel bij Outdoor Island. Zo laten wij de dakbedekking voor een houten overkapping met zadeldak door een professioneel, en VEBIDAK erkende dakdekker verzorgen. De firma JR Isolatie & Dakbedekkingen B.V. uit Gemert, draagt middels gedegen advies en uitvoering, bij aan een solide dakafwerking. Waarbij standaard een 10-jarige garantie op de verwerkte materialen en uitvoering gegeven wordt.* Hiermee verzekeren wij je van een optimaal verzorgd vrijstaande overkapping douglas, ambachtelijke gemaakt door één van onze partners.

(*garantie bij in achtneming van de onderhoudsvoorschriften)

zadeldak, Zadeldaken
zadeldak, Zadeldaken
Je winkelwagentje