Douglas overkapping op maat

Maatwerk waar je eindeloos van kan genieten

Ben je op zoek naar een Douglas overkapping op maat? Bij Outdoor Island bieden wij een exclusief stuk maatwerk aan dat aansluit op al jouw wensen. De populariteit van Douglashout is afgelopen jaren erg toegenomen. Met onze jarenlange kennis en ervaring op het gebied van deze houtsoort kunnen wij jou verzekeren van een Douglas overkapping op maat waar je nog voor lange tijd van kan genieten! Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden die wij te bieden hebben? Lees dan verder, of maak nu al een vrijblijvende afspraak!

Aanbod Douglas overkappingen

STANDAARD VAN HOGE KWALITEIT

Douglas overkapping op maat plat dak

Plat dak Douglashout

Authentieke, robuuste zwaluwstaart verbindingen

Douglas kapschuur op maat

Kapschuur Douglashout

Echte pen en gat-verbindingen, oog voor details

Zadeldak Douglashout

Klassiek, met veel extra ruimte bovenin

Op maat en in jouw eigen stijl

Bij het ontwerpen van jouw Douglas overkapping op maat werken we nauw met jou samen, om zo alles naar jouw eigen smaak te kunnen indelen. Zo zijn er veel opties waar je zelf mag bepalen wat je wel en niet wil bij jouw douglas buitenverblijf. Naast het Douglashout kun je ervoor kiezen om er ook glas, staal of kleur in terug te laten komen. Ga je bijvoorbeeld voor een platdak, of juist een kapschuur? Benieuwd naar hoe dat eruitziet? Vraag onze brochure aan!

Oriëntatie & inventarisatie

Wij voeren samen een oriënterend gesprek en maken een ontwerp op basis van jouw wensen.

Prijsopgaven & ontwerp

Je ontvangt een offerte en na jouw akkoord zorgen wij voor een realistische schets van jouw Douglas overkapping op maat.

Productie & realisatie

Na jouw goedkeuring van de schets gaan wij aan de slag. Wij maken met jou een exacte planning, zodat je weet waar je aan toe bent.

Oplevering & nazorg

Na alle afwerkingen is de officiële oplevering. Wij gaan pas weg als jij 100% tevreden bent.

Waarom kiezen voor Douglashout?

Een Douglas overkapping op maat brengt vele voordelen met zich mee. Niet alleen omdat het helemaal naar jouw wens is ingedeeld, maar ook met name het materiaal zelf. Hieronder een overzicht met alle voordelen van deze houtsoort:

  • Ten eerste is het gebruik van hout erg duurzaam en erg goed voor het milieu!
  • Douglas is een van de hardste houtsoorten uit Europa. Na droging wordt het hout steeds harder, wat zorgt voor een erg stevige constructie.
  • Onbehandeld Douglashout heeft een levensduur van 10 tot 15 jaar. Wanneer jij jouw Douglas overkapping op maat goed onderhoudt, zal het nog langer meegaan.
  • Er zitten veel verschillen tussen de houtnerven. Er zijn balken met een fijne nerf, maar ook met grove nerven. Deze bepalen de uitstraling van de overkapping.
  • Bij aanwezigheid van zonlicht krijgt jouw Douglas overkapping op maat een karakteristieke uitstraling.

Ben je al overtuigd? Zet die stap en maak een afspraak!

Eindeloos genieten van uw Douglas overkapping op maat

Zo’n Douglasoverkapping wil je natuurlijk optimaal laten stralen in jouw tuin. Hiervoor moet je hem natuurlijk wel goed blijven onderhouden. Gelukkig zijn er genoeg middelen waar je de levensduur van Douglashout flink mee omhoog kan brengen. Hieronder zie je ze op een rijtje:

  • Verf speciaal gemaakt voor Douglas. Deze verf is speciaal voor buiten en is weerbestendig. De verf is in verschillende kleuren beschikbaar, dus je kunt de uitstraling van jouw Douglas overkapping op maat compleet aanpassen!

 

  • Douglas olie. Douglashout heeft een oranje gloed. Deze zal naarmate de tijd duurt steeds meer verweren en langzamerhand grijzer worden. Douglasolie zorgt ervoor dat het weer minimaal van invloed is op het hout, waardoor de oranjeachtige kleur behouden wordt.

 

  • De kunst van bijwerken. Eenmalig het hout behandelen heeft weinig tot geen zin. Het is belangrijk om alles voldoende te onderhouden. Olie moet je ongeveer één keer in het jaar aanbrengen. Als je kiest voor de speciale verf kun je iets langer wachten; dit hoeft pas na elke twee of drie jaar.
Je winkelwagentje

Onze showtuin is gesloten t/m 19 januari 2021

De aangescherpte maatregelen hebben ook ons doen besluiten om de showtuin tijdelijk te sluiten.
Uiteraard kunt u nog altijd bestellingen doen via de webshop of contact met ons opnemen per mail of telefonisch.