Terrasoverkapping hout doe het zelf

Terrasoverkappingen, buitenverblijven en schuren van hout

Steek de handen uit de mouwen

Als échte doe-het-zelver vind je het natuurlijk heerlijk om de handen uit de mouwen te steken. Lekker zelf de tuin aanpakken om hier vervolgens met volle trots van te genieten. Als makers van exclusieve buitenproducten snappen wij dit als geen ander. En daarom bieden wij je ook een terrasoverkapping hout doe het zelf aan. Wij bieden je hiermee alle onderdelen op maat aan, waarna jij het als een échte timmerman in elkaar mag zetten. Samen alle mogelijkheden bespreken?

Buitenverblijf Kapschuur

Buitenverblijven kapschuur

Kapschuur met unieke pen- en gatverbindingen

Terrasoverkapping hout doe het zelf, Terrasoverkapping hout doe het zelf

Buitenverblijven zadeldak

Zadeldak met klassieke én landelijke uitstraling

Buitenverblijf plat dak

Buitenverblijven plat dak

Plat dak met unieke zwaluwstaart verbindingen én authenciteit

buitenverblijven van hout

Accessoires

Ga voor ramen, wanden én deuren naar eigen wens

Houten terrasoverkapping

Met de keuze voor duurzaam kwaliteitshout verzekeren wij je luxe buitenverblijf van een jarenlang mooi ogend uiterlijk. En dit maken wij dan ook geheel op maat, naar jouw wensen. Afhankelijk van deze wensen creëeren wij in overleg een extra woonruimte om een thuiskantoor te openen, fitnessruimte op te zetten óf een muziekstudio te openen. Ben jij benieuwd wat voor mogelijkheden een terrasoverkapping jou te bieden heeft?

Douglas veranda aan huis
Terrasoverkapping hout doe het zelf, Terrasoverkapping hout doe het zelf
Terrasoverkapping hout doe het zelf, Terrasoverkapping hout doe het zelf

Maak een persoonlijke afspraak om je dromen waar te maken!

Luxe tuinhuis met overkapping

Exclusieve terrasoverkapping

Als makers van douglas overkappingen op maat doen wij er alles aan om perfectie te evenaren. Daarom letten wij op de kleinste details in de meest donkere hoekjes van je terrasoverkapping. Daardoor ben je altijd voorzien van een origineel én met name stijlvol ontwerp. Ons vakmanschap komt samen met onze gedegen kennis tot uiting in je buitenverblijf. Omdat wij altijd nét even dat schepje er bovenop doen, onderscheiden wij ons van de concurrentie. Samen aan tafel om een 3D-ontwerp te bespreken?

Oriëntatie

Wij voeren samen een oriënterend gesprek en maken een ontwerp op basis van jouw wensen.

Prijsopgaven en ontwerp

Je ontvangt een offerte en na jouw akkoord zorgen wij voor een realistische schets van jouw Douglas overkapping op maat.

Productie en realisatie

Na jouw goedkeuring van de schets gaan wij aan de slag. Wij maken met jou een exacte planning, zodat je weet waar je aan toe bent.

Oplevering en nazorg

Na alle afwerkingen is de officiële oplevering. Wij gaan pas weg als jij 100% tevreden bent.

Vergunningscheck

Zodra je een buitenverblijf gaat bouwen is een omgevingscheck noodzakelijk. Voorkomen is beter dan genezen. En daarom is het dus ook van belang dat problemen omtrent regels en vergunningen vermeden worden. Weet welke regels op jou van toepassing zijn. Om hierna aan de slag te gaan met je bijbehorend bouwwerk. Lees meer over vergunningsvrij bouwen via de Rijksoverheid óf doe de vergunningscheck via het Omgevingsloket.

Buitenverblijven van hout

Maximaal genieten

Naast het prachtige uiterlijk van een terrasoverkapping hout doe het zelf, ben je ook in staat om 365 dagen per jaar maximaal te genieten. Tijdens de (snikhete) zomerdagen ben je namelijk voorzien van een heerlijke koel schaduwplekje. Maar, ook tijdens de doorgaans regenachtige én koude weersomstandigheden in ons kleine kikkerlandje ben je voorzien van een lekker warm én droog plekje in je achtertuin. Heerlijk onder je tuinoverkapping op maat. Hebben wij je interesse gewekt?

Professionele dakbedekking

Als makers van exclusieve buitenproducten staat één ding centraal. En dat is kwaliteit. Dakbedekking is bij een douglas buitenverblijf dan ook een cruciaal onderdeel dat niet onderschat mag worden. Wij werken enkel en alleen met een VEBIDAK erkende dakdekker, namelijk JR Isolatie & Dakbedekkingen B.V. uit Gemert. Samen met hen zorgen wij voor een gedegen advies en uitvoering dat leidt tot een solide dakafwerking. 10 jaar garantie is bij ons de standaard op de verwerkte materialen en onze uitvoering*.

(*bij inachtneming van onze onderhoudsvoorschriften)

Terrasoverkapping hout doe het zelf, Terrasoverkapping hout doe het zelf
Terrasoverkapping hout doe het zelf, Terrasoverkapping hout doe het zelf

Douglas houten terrasoverkapping

Vanuit onze kennis weten wij dat douglas hout tot één van de hardste houtsoorten van Europa behoord. En daarmee is het bij uitstek geschikt voor een terrasoverkapping op maat. Na droging wordt douglas hout namelijk steeds harder, waardoor je jarenlang kan genieten van je houten overkapping. De fijne tot matig grove nerf van douglas hout zorgt voor een exclusieve uitstraling. Als bonus krijgt douglas hout door de jaren heen het nodige karakter. De meest fijne scheurtjes én barstjes zorgen namelijk voor een karakteristieke uitstraling.

Verleng de levensduur

Waar de levensduur van douglas hout zonder behandeling al ruim 10 tot 15 lentes bedraagt. Kan dit met het juiste onderhoud verlengd worden tot enkele tientallen jaren! Als échte ambachtslieden weten wij natuurlijk hoe jij je terrasoverkapping van douglas hout het (aller)best van verzorgen.

  1. Gebruik speciale douglas beits
  2. Maak het regelmatig schoon met douglas hout reiniger
  3. Werk het douglas hout jaarlijks bij

Werkwijze

Oriëntatie en inventarisatie

Online kan je meer over ons te weten komen. Zo ook over onze werkwijze, ideeën en kostenplaatje. Toch plannen wij graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek met je in én komen wij graag op locatie langs. Hier kunnen wij je stulpje aanschouwen en in kaart brengen wat de mogelijkheden zijn. Gedachtes worden gewisseld en vormen de wortels voor het latere ontwerp.

Prijsopgave en ontwerp

Nadat de oriëntatie zo goed als afgerond is, gaan wij voor je aan de slag. Een prijsopgave met gespecificeerde kosten vinden wij als vanzelfsprekend. Hierdoor kom je later niet meer voor (onaangename) verrassingen te staan. Bij akkoord gaan wij direct voor je aan de slag om het ontwerp om te zetten in een sfeervolle 3D schets. Hierdoor krijg je een zo volledig mogelijk beeld over je buitenverblijf.

Productie en realisatie

Wij starten direct met produceren zodra je goedkeuring hebt verleent. Wij kruipen (spreekwoordelijk) achter onze tekentafel en bestellen alle materialen die nodig zijn. Vervolgens verplaatsen wij ons naar de eigen zagerij. Hier zijn we het liefst. De onderdelen worden op maat voorbereid, zodat montage op locatie appeltje eitje is. In overleg plannen wij nog een datum dat ons montageteam langs komt. En niet staat je nieuwe buitenverblijf nog in de weg!

Oplevering en nazorg

Officiële oplevering een feit? Dan hebben wij je buitenverblijf in je tuin tot in de (kleinste) puntjes afgewerkt. Samen lopen wij nog alle onderdelen na om te verzekeren dat je voor de volle 100% tevreden bent. Als dit niet zo is pakken wij de werkzaamheden zo snel mogelijk op om je alsnog tevreden te maken! Dan kunnen wij namelijk ook pas tevreden terugkijken op een mooi, afgerond project.

Je winkelwagentje