Houten tuinhuisje

Houten tuinhuisjes, buitenverblijven, veranda's en schuren

Douglas houten tuinhuisje

Geniet 365 dagen per jaar met een houten tuinhuisje. Hiermee weet je zeker dat je het maximale uit je tuin haalt. Gebruik het luxe tuinhuisje als opbergruimte, óf tover het om tot een extra ruimte om in te leven. Ook is deze ruimte enorm geschikt om de chef-kok uit te hangen en een uitgebreid bourgondisch diner voor vrienden én familie te organiseren. Maar, ook een rustige ruimte voor een (thuis)kantoor is zeker mogelijk. Kortom dus mogelijkheden genoeg!

Tijdens de alsmaar warmere zomers in het doorgaans koude en regenachtige Nederland is het maar ál te fijn om even verkoeling te zoeken. En de schaduw die een houten tuinhuisje je hierbij biedt komt dus als geroepen! Maar, ook als het even wat minder weer is. Kan je genieten van een droge én warme plek om een avondje door te brengen. Onbeperkt genieten dus met een douglas overkapping aan huis.

Buitenverblijf Kapschuur

Buitenverblijven kapschuur

Kapschuur met unieke pen- en gatverbindingen

Houten tuinhuisje, Houten tuinhuisje

Buitenverblijven zadeldak

Zadeldak met klassieke én landelijke uitstraling

Buitenverblijf plat dak

Buitenverblijven plat dak

Plat dak met unieke zwaluwstaart verbindingen én authenciteit

buitenverblijven van hout

Accessoires

Ga voor ramen, wanden én deuren naar eigen wens

Waarom Outdoor Island?

Wij zijn dé makers van exclusieve buitenproducten. En wij leveren dus ook exclusieve douglas tuinhuisjes van (enorm) goede kwaliteit. Ook maken wij uitsluitend een houten tuinhuisje op maat. Hierdoor ben je dus ten alle tijden verzekerd van een stijlvol én uniek ontwerp. Bepaal zelf hoe het tuinhuisje verder vormgegeven wordt. Behoudt je bijvoorbeeld het douglas hout in originele kleur? Of schilder je deze over in een andere kleur? Dat heb je zelf in de hand bij onze luxe buitenverblijven!

Vanuit jouw wensen kruipen wij achter onze tekentafel om de eerste schetsen te maken. Pas zodra jij hier 100% achter staat maken wij een 3D-ontwerp op maat, waardoor je een (nagenoeg) perfecte indruk krijgt van het houten tuinhuisje bij je eigen stulpje. Bij een definitief akkoord starten wij de productie in eigen zagerij en vertrekken wij niet bij je thuis tot alles (maar dan ook écht alles) naar wens is.

Douglas veranda aan huis
Houten tuinhuisje, Houten tuinhuisje
Houten tuinhuisje, Houten tuinhuisje

Maak een persoonlijke afspraak om je dromen waar te maken!

Luxe tuinhuis met overkapping

Exclusief tuinhuisje

Als makers van exclusieve buitenproducten kunnen wij niets anders dan streven naar perfectie. En dit gaat in de meesten gevallen erg ver. Wij vertrekken niet voordat alles tot op de millimeter nauwkeurig is gemonteerd. Dit verdient je unieke houten tuinhuisje namelijk als geen ander. Hiermee til je het niveau van je gehele (achter)tuin naar een hoger level!

Doordat wij uitsluitend gebruik maken van duurzaam kwaliteitshout ben je verzekerd van (tientallen) jaren puur genot. Douglas hout krijgt door de jaren heen te maken met vele zonnestralen. Hierdoor gaat het hout ‘leven’ wat terug te zien is in de karakteristieke uitstraling van een douglas buitenverblijf. De meest fijne scheurtjes zorgen ervoor dat het een schrikbarende hoeveelheid originaliteit combineert met puur karakter.

Oriëntatie

Wij voeren samen een oriënterend gesprek en maken een ontwerp op basis van jouw wensen.

Prijsopgaven en ontwerp

Je ontvangt een offerte en na jouw akkoord zorgen wij voor een realistische schets van jouw Douglas overkapping op maat.

Productie en realisatie

Na jouw goedkeuring van de schets gaan wij aan de slag. Wij maken met jou een exacte planning, zodat je weet waar je aan toe bent.

Oplevering en nazorg

Na alle afwerkingen is de officiële oplevering. Wij gaan pas weg als jij 100% tevreden bent.

Vergunningscheck

Wanneer je een buitenverblijf wil gaan bouwen dien je een vergunningscheck te doen. Hiermee voorkom je problemen, aangezien er wel wat regels zijn met betrekking tot het bouwen van een overkapping of aanbouw. Lees daarom snel meer over vergunningsvrij bouwen van een bijbehorend bouwwerk via de Rijksoverheid of doe de vergunningscheck via Omgevingsloket.

Buitenverblijven van hout

Voordelen van douglas hout

Zoals al kort is benoemd is een tuinhuisje volledig aan te passen naar eigen stijl. Volgens onze strakke werkwijze produceren wij alleen zodra jij 100% tevreden bent over onze 3D-tekening. Hierdoor ben je ten alle tijden voorzien van je droomverblijf! Bij vragen kan je altijd (spreekwoordelijk) aankloppen bij één van de makers van Outdoor Island. Wij plannen ook graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek in om alle mogelijkheden te bespreken voor buitenverblijven.

Nadat alles akkoord is start de productie in eigen zagerij. Hier bereiden wij alles tot op de millimeter nauwkeurig voor. En daardoor verloopt de montage op locatie uiteindelijk relatief soepel. De monteurs komen bij je op locatie langs om alles nauwkeurig te monteren. Hebben we te maken met een échte doe-het-zelver? Ook dan bieden wij zelfbouw pakketten aan met stapsgewijze instructies om het tuinhuisje zelf te monteren.

Professionele dakbedekking

Kwaliteit en garantie staan hoog in het vaandel bij Outdoor Island. Zo laten wij onze dakbedekking door een professioneel, en VEBIDAK erkende, dakdekker verzorgen. De firma JR Isolatie & Dakbedekkingen B.V. uit Gemert draagt middels gedegen advies en uitvoering bij aan een solide dakafwerking. Waarbij standaard een 10-jarige garantie op de verwerkte materialen en uitvoering gegeven wordt.* Hiermee verzekeren wij je van een optimaal verzorgd buitenverblijf, ambachtelijke gemaakt door één van onze partners.

(*garantie bij in achtneming van de onderhoudsvoorschriften)

Houten tuinhuisje, Houten tuinhuisje
Houten tuinhuisje, Houten tuinhuisje

Werkwijze

Oriëntatie en inventarisatie

Wij plannen graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek in én komen graag bij je langs op locatie. Hier aanschouwen wij je stulpje en brengen wij de mogelijkheden in kaart. Gedachtes worden gewisseld en deze vormen de wortels voor het latere ontwerp. Op naar een houten tuinhuisje op maat!

Prijsopgave en ontwerp

Vanuit je wensen komen wij met een prijsopgave. Hierin hebben wij de kosten zoveel mogelijk gespecificeerd zodat je later niet meer voor (onaangename) verrassingen komt te staan. Akkoord bereikt? Dan zetten wij het ontwerp om in een 3D-schets om een zo volledig mogelijk beeld van je luxe tuinhuis te krijgen.

Productie en realisatie

de definitieve goedkeuring is ontvangen staan wij te popelen om alle materialen te bestellen. Vervolgens worden de materialen in onze eigen zagerij tot op de millimeter nauwkeurig voorbereid. Montage op locatie is hierdoor zo gepiept. Niets staat het succes van douglas tuinhuisjes nog in de weg!

Oplevering en nazorg

Wij vertrekken niet bij je thuis voordat alles tot in de (kleinste) puntjes is afgewerkt. Alle onderdelen worden gezamenlijk nagelopen om 100% tevredenheid (én het liefst nog meer) te garanderen. Ook nadat wij vertrokken zijn staan wij altijd na één belletje weer bij je op de stoep. Op naar jarenlang genieten in je (achter)tuin!

Je winkelwagentje