fbpx

Picknickbank

Robuuste picknickbank kopen?

Picknickbank

Ben jij op zoek naar een picknickbank van hoogwaardige kwaliteit? Dan ben je bij Outdoor Island aan het juiste adres! Onze picknicktafels zijn voorzien van een stevige constructie, hoogwaardige schroeven én zijn gemaakt door vakkundige timmerleiden. Dit in combinatie met een robuuste uitstraling zorgt voor een gewenst resultaat. Alle picknickbanken van Outdoor Island worden ambachtelijk geproduceerd, waardoor ze op maat gemaakt kunnen worden. Ook kunnen ze nog worden voorzien van een kleur en/of speciale houtbehandeling. Ben je overtuigd van een picknicktafel? Bedenk dan hoe jouw ideale tafel eruit ziet en wij maken het! Daarna kan je er jarenlang van genieten.

Houten picknickbank

De picknickbanken van Outdoor Island worden gemaakt van houten bladen in combinatie met een zwart geschoopeerd en gepoedercoat ijzer frame. Het belangrijkste kenmerk van deze picknicktafels zijn de karakteristieke bladen, gemaakt van geschaafde douglas balken. In ons assortiment vind je 8 verschillende modellen die alle in verschillende lengtes te bestellen zijn.

Het verschil tussen onze modellen is de vorm van het ijzeren frame. De vorm van het frame is af te leiden van de naam van het model. Benieuwd naar de verschillende modellen die wij aanbieden? Bekijk dan hier ons assortiment! Daarnaast vind je daar ook alle specificaties van de verschillende modellen.

houtenpicknicktafel
picknicktafel
picknickbank

Liever een picknicktafel van douglas hout dichter bij huis bestellen?

houtenkinderpicknickbank

Picknickbank kinderen

Naast onze standaard modellen hebben wij ook speciale kinderpicknickbanken voor kinderen in ons assortiment. Deze zijn gemaakt van robuuste balken en een stevig blad én zijn voorzien van een comfortabele zitting en veilig afgeronde hoeken. Dankzij de robuuste uitstraling zijn het ook nog eens stoere picknicktafels.

Doordat jouw kinderen er gemakkelijk aan moeten kunnen zitten heeft een picknickbank voor kinderen een unieke afmeting. De lengte van de picknickbank is 99 cm en het zitvlak zit op een hoogte van 25 cm. Daarnaast is deze picknicktafel geheel gemaakt van hout, wat het nog een stukje kindvriendelijker maakt.

Verschillende modellen

In ons assortiment heb je de keuze uit 8 verschillende modellen picknicktafels. Hieronder staan de verschillende modellen kort beschreven. Ga na welk model bij jou past en bestel de perfecte picknickbank voor in jouw tuin!

Model A

Het kenmerk van model A is het ijzeren frame in de vorm van een A. Dit model heeft een bladhoogte van 75 cm, een bladbreedte van 215 cm en extra dik hout van 5 cm.

Model T

Het kenmerk van model T is het ijzeren fram in de vorm van een T. Dit model heeft een bladhoogte van 75 cm, een zittingshoogte van 45 cm, een bladbreedte van 84 cm, een zittingsbreedte van 32 cm, een totale breedte van 170 cm en een houtdikte van 5 cm.

Model F

Het kenmerk van model F is de rugleuning. Het frame van het model F komt overeen met dat van model T. Daarnaast zijn ook alle maten, op de breedte na, hetzelfde als model T. De totale breedte van model F is 203 cm.

Model V, W, X, H en U

Verder vind je in ons assortiment de modellen V, W, X, H en U. Deze modellen hebben allemaal een bladhoogte van 75 cm, een zittingshoogte van 45 cm, een bladbreedte van 84 cm, een zittingsbreedte van 32 cm, een totale breedte van 203 cm en een houtdikte van 5 cm. Al onze modellen zijn beschikbaar in verschillende lengtes. De breedte van het tafelblad staat wel vast.

Breng een bezoek aan onze showtuin

Service & levertijd

Heb je de knoop doorgehakt en heb je de ideale picknickbank uitgekozen? Dan nemen wij binnen 2 weken contact met je op voor een leverdatum en -tijd. De verwachte levertijd op elk model is één tot drie weken. De keuze is aan jou of je de bestelling zelf komt ophalen of dat je hem aan huis laat bezorgen. Als je voor het tweede gaat kan je er ook voor kiezen om de picknicktafel te laten monteren door een van onze monteurs. Onze picknicktafels zijn ook te verkrijgen bij diverse dealers. Wil je de picknickbank eerst met eigen ogen zien? Zoek dan een dealer in de buurt. Hier kan je op dezelfde service rekenen als wanneer je het product via onze site bestelt.

picknickbank, Picknickbank

Picknickbank van douglas hout

Onze picknickbanken worden gemaakt van hoge kwaliteit douglas hout, ook wel Larixhout genoemd. Douglas hout heeft onbehandeld een minimale levensduur van tien tot vijftien jaar en heeft de eigenschap dat het na uitdroging steeds harder wordt. Daarnaast heeft het hout een warme uitstraling, een mooie kleur en een mooie structuur, wat jouw picknickbank laat stralen. Ons hout komt rechtstreeks van de houthandel die zelf de bomen zaagt en tot bruikbare balken verwerkt. Hierdoor kunnen wij picknickbanken bieden van de hoogste kwaliteit.

De voordelen van douglas hout op een rijtje:

  • Onbehandeld is de levensduur minimaal 10 tot 15 jaar
  • Na uitdroging wordt het hout steeds harder
  • Het is een van de hardste houtsoorten uit Europa
  • De nerf van het hout is fijn tot matig grof
Je winkelwagentje