Houten schommel

Robuuste houten schommels

Wij zijn de makers van exclusieve buitenproducten zoals een houten schommel. Wij maken onze producten met zorg en op ambachtelijke wijze. Er wordt voor de houten schommel gebruik gemaakt van Douglas– of kastanjehout. Met deze robuuste materialen is jouw schommel een échte eyecatcher in jouw tuin. Onze unieke schommels zijn door dit hoogwaardige materiaal van uitstekende kwaliteit, goed voor jarenlang speelplezier van jouw (klein)kinderen! We bieden een ruim assortiment aan schommels en schommelaccessoires. Wil je liever samen met jouw (klein)kinderen de ideale schommel samenstellen? Dat is ook mogelijk bij Outdoor Island!

De houten schommels van Outdoor Island worden met grote zorg geproduceerd en geleverd. Wij begrijpen natuurlijk dat je de schommel voor de aankoop een keer wil zien. Wij laten jou met trots onze showtuin zien! Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om bij een van onze dealers te kijken. De dealers zitten verspreid door Nederland en België. Weten welke dealer bij jou in de buurt zit?

Ambacht

Al onze producten worden ambachtelijk geproduceerd.

Robuust

De exclusieve buitenproducten hebben een robuust karakter dankzij de houten elementen.

Goede service

Outdoor-Island levert goede service op maat, ook via de dealers.

Snelle levering

Bestellingen via de dealer of online kunnen snel geleverd worden aan huis. Ook het plaatsen kan gedaan worden door Outdoor Island.

houten schommel

De voordelen van Douglas hout

Douglas hout staat bekend als een van de hardste houtsoorten van Europa. Het is van nature rot-resistent, milieuvriendelijk, zeer duurzaam én weerbestendig! Door de warme gloed van het hout krijg je kenmerkende robuuste en karakteristieke uitstraling. De schommels worden voor de levering behandeld met Potsaver, waardoor ze jarenlang garant staan voor speelplezier!

  • De stijl van Douglas hout is makkelijk aan te passen
  • Unieke en robuuste uitstraling
  • Het stevige Douglas hout zorgt voor een goede constructie
  • Onderhoud van Douglas hout is eenvoudig

Een schommel van kastanjehout

Wil je een schommel van kastanjehout? Deze houtsoort heeft qua uitstraling een vergelijkbaar uiterlijk met de Douglas schommels. Een houten schommel van kastanje heeft andere kenmerken omdat het toch een andere houtsoort is.

  • De constructie wordt behandeld met Potsaver, zodat het hout lang meegaat!
  • Een natuurlijke eigenschap is dat het hout gaat uitlogen. Hierdoor ontstaan er bronzen of zwarte vlekken die bijdragen aan de robuustheid
  • Door de fijnbezaagde bewerking krijgt de houten schommel een unieke look
houten schommel

Wat zeggen onze klanten

Duurzaamheid en veiligheid

De houten schommels van Outdoor Island voldoen aan verschillende eisen en kwaliteitsnormen die wij voor ieder product hanteren.

CE-gekeurd

Alle schommels van Outdoor Island hebben een CE-keurmerk. Dit betekent dat ze voldoen aan de wettelijke eisen omtrent veiligheid, gezondheid en milieu. Het product voldoet daarmee aan de geldende regels binnen de EU. Elke schommel is dan ook voorzien van een CE-markeringsplaatje. Bovendien bieden onze houten schommels volledige veiligheid doordat wij deze altijd afwerken met afdekdoppen. Hierdoor heb je niet alleen een unieke exemplaar, maar ook een zeer veilige!

Hout behandeling

Je hebt de mogelijkheid om jouw douglas schommel op 3 verschillende manieren te laten behandelen aan de oppervlakte. Je hebt de keuze uit onbehandeld, groen geïmpregneerd of 2x zwart gespoten.

Verdubbel de levensduur van het hout

Outdoor Island levert iedere houten schommel wat de grond in gaat met een Postsaver. 5 cm van de Postsaver blijft boven de grond en ongeveer 65 cm wordt onder de grond geplaatst. Doordat de sleeve het vochtgehalte ruim onder de 25% reduceert, zullen de organismen welke houtrot veroorzaken niet kunnen leven. Hierdoor blijft de paal in optimale staat en gaat de schommel jarenlang mee!

Schommelhaak keuze

Daarnaast heb je de keuze om bij de aanschaf van jouw schommel marathonhaken te bestellen in plaats van de traditionele dwarsdoorhaken. Het voordeel van marathonhaken is dat ze geen geluid maken tijdens het schommelen doordat de haak is voorzien van kogellagers.

Je winkelwagentje