Houten schommel

Robuuste houten schommels

Houten schommels

Outdoor Island is de maker van exclusieve buitenproducten zoals onze houten schommel. Deze  worden gemaakt van douglas hout en hebben een hoogstaande kwaliteit. Want een schommel koop je niet zomaar, die koop je om jaren speelplezier mee te hebben! Door ons ruime assortiment schommels en accessoires kunnen we je altijd voorzien van de perfecte schommel voor je kinderen. Bovendien is het mogelijk om je eigen houten schommel samen te stellen.

Onze dealers

De houten schommels van Outdoor Island worden met grote zorg geproduceerd en geleverd. Dit doen we in onze eigen showroom, maar ook via onze dealers. Wij werken al jaren met dealers verspreid in Nederland en België. Wil je weten bij welke dealer in de buurt je de schommels van Outdoor Island kan bekijken?

Ons assortiment

HANDGEMAAKTE KWALITEIT

Voordelen douglas hout

Al onze houten schommels worden gemaakt van balken van douglas hout. Dit hout staat bekend als één van de hardste houtsoorten uit Europa. Het is van nature rot-resistent, milieuvriendelijk, zeer duurzaam én weerbestendig! Bovendien zorgt het douglas hout voor een warme, karakteristieke en luxe uitstraling. En doordat de staanders van de schommels worden behandeld met Postsaver kun je nog tientallen jaren langer genieten van je schommel.

Naast een mooi speeltoestel, wil je natuurlijk ook dat je kinderen veilig kunnen spelen. Bij Outdoor Island staat dit voorop. Mede daarom zijn al onze schommels gemaakt van douglas hout. Deze balken zijn geschaafd, gedroogd en 95% kernvrij. Alle onze speeltoestellen worden zonder scherpe hoeken en splintervrij afgeleverd.  Daarnaast zijn al onze schommels CE-gekeurd en worden ze afgewerkt met afdekdoppen om zo een veilige speelomgeving te creëren.

Ambacht

Al onze producten worden ambachtelijk geproduceerd.

Robuust

De exclusieve buitenproducten hebben een robuust karakter dankzij de houten elementen.

Goede service

Outdoor-Island levert goede service op maat, ook via de dealers.

Snelle levering

Bestellingen via de dealer of online kunnen snel geleverd worden aan huis. Ook het plaatsen kan gedaan worden door Outdoor Island.

Stel je eigen schommel samen

Naast het assortiment robuuste douglas schommels kun je ook je eigen schommel samenstellen en voorzien van allerlei accessoires. Door het toevoegen van accessoires vergroot je het speelplezier van je kind. Je kunt kiezen uit verschillende accessoires zoals zitjes, schommelvarianten, klimtouwen, klimladders en turn attributen.

Daarnaast is het ook mogelijk om verschillende schommelhaken te kiezen. Alle schommels zijn standaard voorzien van een dwarsdoorhaak, maar je kunt ook kiezen voor de marathonhaak. Deze haak is voorzien van kogellagers. Deze kogellagers zorgen ervoor dat er geen wrijving ontstaat op het staal, waardoor het schommelen geluidloos is. Bovendien wordt de levensduur van het staal drastisch verlengd ten opzichte van de traditionele schommelhaak. Wij bieden je verschillende marathonhaken aan die geleverd kunnen worden inclusief het bevestigingsmateriaal.

Wat zeggen onze klanten

Duurzaamheid en veiligheid

De houten schommels van Outdoor Island voldoen aan verschillende eisen en kwaliteitsnormen die wij voor ieder product hanteren.

CE-gekeurd

Alle schommels van Outdoor Island hebben een CE-keurmerk. Dit betekent dat ze voldoen aan de wettelijke eisen omtrent veiligheid, gezondheid en milieu. Het product voldoet daarmee aan de geldende regels binnen de EU. Elke schommel is dan ook voorzien van een CE-markeringsplaatje. Bovendien bieden onze houten schommels volledige veiligheid doordat wij deze altijd afwerken met afdekdoppen. Hierdoor heb je niet alleen een unieke exemplaar, maar ook een zeer veilige!

Hout behandeling

Je hebt de mogelijkheid om jouw douglas schommel op 3 verschillende manieren te laten behandelen aan de oppervlakte. Je hebt de keuze uit onbehandeld, groen geïmpregneerd of 2x zwart gespoten.

Verdubbel de levensduur van het hout

Outdoor Island levert iedere douglas houten schommel wat de grond in gaat met een Postsaver. 5 cm van de Postsaver blijft boven de grond en ongeveer 65 cm wordt onder de grond geplaatst. Doordat de sleeve het vochtgehalte ruim onder de 25% reduceert, zullen de organismen welke houtrot veroorzaken niet kunnen leven. Hierdoor blijft de paal in optimale staat en gaat de schommel jarenlang mee!

Schommelhaak keuze

Daarnaast heb je de keuze om bij de aanschaf van jouw schommel marathonhaken te bestellen in plaats van de traditionele dwarsdoorhaken. Het voordeel van marathonhaken is dat ze geen geluid maken tijdens het schommelen doordat de haak is voorzien van kogellagers.

Meer informatie over onze houten schommel

De schommels van Outdoor Island worden geleverd als bouwpakket met een duidelijk handleiding om zelf te kunnen plaatsen. De schommel kan ook geplaatst worden door de monteurs van Outdoor Island. Wil je meer weten over de houten schommels van Outdoor Island? Of wil je je laten adviseren door onze experts? Bezoek dan onze showroom. Hier kunnen we je voorzien van alle informatie die je nodig hebt om een goede keuze te maken. Om direct meer informatie te krijgen kan je ook het contactformulier invullen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Je winkelwagentje