Houten kinderschommel

Robuuste houten schommels

Houten kinderschommel

Wij helpen jou met het realiseren van een houten kinderschommel in jouw tuin. We helpen jou bij zowel de constructie als alle accessoires. Alles naar jouw wens. Outdoor Island biedt uniek maatwerk waar jouw kinderen jarenlang speelplezier aan kunnen beleven. Door gebruik van robuust, stevig Douglas- of kastanjehout blijft jouw schommel minimaal 15 jaar goed. Met de ruime opties aan materialen en kleuren die wij bieden kun jij iets unieks maken wat écht bij jou en jouw tuin past.

Onze service

Ben je nog niet zeker over jouw houten kinderschommel? Neem dan een bezoekje aan een van onze dealers, of bezoek onze showtuin! Onze mensen helpen jou graag bij het maken van een beslissing. Na een keuze gemaakt te hebben zorgen wij voor de rest. Al onze producten worden met zorg op ambachtelijke wijze geproduceerd. Alle splinters en ruwe oppervlakken worden verwijderd, zodat jouw kind een veilige speelomgeving heeft. Weten of er een dealer in jouw buurt zit?

Douglas schommel Pluto
Douglas schommel Pluto
Douglas schommel Woody 1

Benieuwd naar de douglas schommels in real-life?

Hoge kwaliteit houten kinderschommels

Bij Outdoor Island hebben wij een hoog kwaliteitsniveau. Net als jij willen wij natuurlijk dat jouw kind in een veilige speelomgeving kan opgroeien. De kwaliteit van onze houten kinderschommels kunnen wij door veel verschillende onderdelen waarborgen. Enerzijds door het goede materiaal dat wij gebruiken, anderzijds door onze werkwijze én CE-certificering.

Douglas schommel Mustafa 1

Douglas schommels

Een unieke douglas schommel van Outdoor Island in je tuin, wie wil dit nu niet?

houten kinderschommel

Kastanjehouten schommels

Vind jouw ideale, unieke kastanjehouten kinderschommel

Douglas schommel Baloo 1

Stel zelf uw schommel samen

Een eigen idee voor uw schommel? Wij denken graag met u mee!

Douglas schommel

Het beste materiaal

Alle producten maken wij met Douglas– of kastanjehout. Deze houtsoorten vormen een stevige basisconstructie voor de kinderschommel. Daarnaast gebruiken wij bij het maken van de houten kinderschommels alleen het beste materiaal. Bij ons heb je bij aankoop de keuze tussen verschillende schommelhaken. Standaard schommels zijn voorzien van een dwarshaak, maar je kunt er ook voor kiezen om een marathonhaak eraan te hangen. Marathonhaken zorgen ervoor dat er geen wrijving is op het staal, wat zorgt voor een geluidloze schommel. De levensduur van deze haken zijn aanzienlijk langer.

Ambacht

Al onze producten worden ambachtelijk geproduceerd.

Robuust

e exclusieve buitenproducten hebben een robuust karakter dankzij de houten elementen.

Goede service

Outdoor-Island levert goede service op maat, ook via de dealers.

Snelle levering

Bestellingen via de dealer of online kunnen snel geleverd worden aan huis.

Echt vakwerk

Al onze constructies worden ambachtelijk geproduceerd. Dat wil zeggen dat alles met de hand wordt gedaan en door mensen wordt nagekeken. Alle splinters en ruwe plekken op de houten kinderschommel worden aangepakt zodat jouw kind zich niet kan verwonden. Deze bewerking gaat gelukkig niet ten koste van de robuustheid! Daarnaast kan alles naar jouw wens worden gemaakt. Ben jij bijvoorbeeld op zoek naar een meer ruimtebesparende houten kinderschommel? Geef dan de maten door, dan zorgen wij ervoor dat alles passend wordt!

Douglas schommel Baloo 2

Douglas hout

Douglas hout brengt veel voordelen met zich mee, zeker bij een houten kinderschommel:

  • Douglas hout gaat onbewerkt tot wel 15 jaar mee
  • Deze houtsoort is van nature rot-resistent en weerbestendig
  • Een erg milieuvriendelijke en duurzame keuze
  • Heeft een robuuste, exclusieve uitstraling
  • Het hout is gedroogd en geschaafd, glad oppervlak dus
  • Dit hout is makkelijk in uiterlijk aan te passen.

Erg mooie voordelen dus! De levensduur is al lang, maar deze is door regelmatig onderhoud makkelijk uit te stellen. Als je een keer per jaar jouw houten kinderschommel in-oliet of een keer in de twee jaar beitst, kun je de levensduur minimaal verdubbelen! Door het oliën of beitsen kun je ook makkelijk het uiterlijk van de schommel veranderen, waardoor het perfect aansluit op jouw tuin!

Kastanjehout

Kastanjehout zorgt voor een unieke, robuuste uitstraling van jouw houten kinderschommel. Het degelijke materiaal zorgt voor verschillende voordelen:

  • Het hout wordt bewerkt met Potsaver, waardoor houtrot wordt tegengegaan.
  • Een natuurlijke eigenschap van kastanjehout is dat het uitloogt. Dat wil zeggen dat er bronzen of zwarte vlekken ontstaan, wat bijdraagt aan de robuustheid van de schommel.
  • Het hout is fijnbezaagd en wankanten zorgen voor een unieke en natuurlijke look. Het zorgt voor een subtiel uiterlijk dat een mooie toevoeging is voor in elke tuin!

Naast het uitlogen van deze houtsoort is ook een natuurlijke eigenschap dat dit grove hout kan gaan splinteren. Dit is helaas niet tegen te gaan. Wel zorgt deze eigenschap natuurlijk voor het unieke en robuuste uiterlijk.

Je winkelwagentje