Douglas schommels

Robuust en exclusief

Een unieke douglas schommel van Outdoor Island in je tuin, wie wil dit nu niet?
Een schommel kopen doe je niet zomaar, die koop je vaak om jaren speelplezier van te hebben! Onze douglas schommels zijn al vanaf heel jonge leeftijd te gebruiken, en ook volwassenen kunnen een hoop plezier beleven aan een douglas schommel! Bekijk snel het assortiment van Outdoor Island of stel zelf jouw schommel samen.

Onze dealers

Onze douglas schommels zijn zeer kindvriendelijk en worden met grootste zorg geproduceerd en geleverd. Dit doen we onder andere via onze dealers. Wil jij een douglas schommel kopen bij een van onze dealers?

Ons assortiment douglas schommels

Kies een type schommel

Ambacht

Al onze producten worden ambachtelijk geproduceerd.

Robuust

De exclusieve buitenproducten hebben een robuust karakter dankzij de houten elementen.

Goede service

Outdoor Island levert goede service op maat, ook via de dealers.

Snelle levering

Bestellingen via de dealer of online kunnen snel geleverd worden aan huis. Ook het plaatsen kan gedaan worden door Outdoor Island.

Kwaliteit, veiligheid en Exclusiviteit

DOUGLAS BALKEN VOOR SCHOMMELS

Geschaafd, gedroogd en 95% kernvrij douglas hout (splintervrij).
Geen scherpe hoeken, maar strakke velling kanten zorgen voor een zeer exclusief maar vooral esthetische uitstraling!
De staanders zijn behandeld met Postsaver om het rottingsproces tegen te gaan. De schommel staat dus garant voor vele jaren buitenspeelplezier! De Postsaver wordt al bij ons in de werkplaats gemonteerd.

De schommels worden geleverd als bouwpakket met een duidelijke handleiding om zelf te kunnen plaatsen. Jouw schommel kan ook geplaatst worden door Outdoor Island.

+ CE gekeurde schommel, wettelijk verplicht!
+ Lange levensduur door Postsaver (tegen rotting in de grond)
+ Montage op locatie mogelijk
+ Diverse houtbehandelingen leverbaar

DOUGLAS SCHOMMEL

CE-markering
Het CE-certificaat geeft aan dit dit product voldoet aan wettelijke eisen. Onder andere op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. Het product voldoet aan de daarvoor geldende regels binnen de EU. Elke schommel zal voorzien worden van een CE-markeringsplaatje.

Verdubbel het levensduur van het hout
Elke douglas schommel wat de grond in gaat wordt geleverd met een Postsaver. Tijdens het plaatsen wordt 5 cm van de Postsaver boven de grond gelaten en ongeveer 65 cm onder de grond. Doordat de sleeve het vochtgehalte ruim onder de 25% reduceert zullen de organismen welke houtrot veroorzaken niet kunnen leven waardoor de paal in optimale staat blijft.

Veilige afwerking
Onze douglas schommels worden veilig afgewerkt met afdekdoppen om zo volledige veiligheid te bieden.

Kies uw hout behandeling
Bij Outdoor Island heb je de mogelijkheid om jouw douglas schommel op 3 verschillende manieren te laten behandelen aan de oppervlakte. Je kunt kiezen uit onbehandeld, groen geïmpregneerd of 2x zwart gespoten.

Schommelhaak keuze
Je hebt bij de douglas schommels de keuze om marathonhaken te bestellen in plaats van dwarsdoorhaken. Een marathonhaak maakt schommelen geluidloos doordat de haak voorzien is van kogellagers. Er ontstaat op deze manier geen wrijving van staal op staal en het zal de levensduur drastisch verlengen ten opzichte van een traditionele schommelhaak. Je hebt de keuze uit verschillende marathonhaken die geleverd worden inclusief bevestigingsmateriaal.

Schommelzitjes
Al onze schommels zijn exclusief schommelzitjes. Je kunt de schommelzitjes en diverse schommel accessoires los bijbestellen en eenvoudig zelf monteren.

Montage schommel
Je kunt ervoor kiezen dat wij de schommel op locatie komen monteren. Daarnaast kan je ervoor kiezen dat je de schommel zelf monteert. Bij het monteren van de schommel heb je 3 zaken á 25 kilo snelbeton nodig per staander.

Belastbaar gewicht
Het maximaal belastbaar gewicht van het schommelzitje is per type verschillend, de constructie kan tot 75 kilo dragen.

ACCESSOIRES VOOR SCHOMMELS

Naast een robuuste douglas schommel kun je jouw schommel voorzien van allerlei accessoires. Deze accessoires voor schommels vergroten het speelplezier van het kind of vergroten de mogelijkheden van de schommel. Het assortiment bestaat uit zitjes, schommelvarianten, klimtouwen/klimladders en turn attributen.

 

 

Je winkelwagentje