Tuinhuisje

Douglas tuinhuisje, buitenverblijven, veranda's en schuren

Douglas tuinhuisje

Met een houten tuinhuisje haal je gegarandeerd het maximale uit je tuin. Ongeacht de grootte van je tuin maken wij namelijk een passend ontwerp op maat. Hierbij houden wij rekening met de afmetingen. En weten wij vanuit onze ervaring de ruimte als geen ander te benutten. Gebruik een tuinhuisje als opbergruimte óf tover het om tot een extra woonruimte. Open je eigen Michelin restaurant in de achtertuin of ga voor een thuiskantoor om in optimale concentratie te werken.

Buitenverblijf Kapschuur

Buitenverblijven kapschuur

Kapschuur met unieke pen- en gatverbindingen

Tuinhuisje, Tuinhuisje

Buitenverblijven zadeldak

Zadeldak met klassieke én landelijke uitstraling

Buitenverblijf plat dak

Buitenverblijven plat dak

Plat dak met unieke zwaluwstaart verbindingen én authenciteit

buitenverblijven van hout

Accessoires

Ga voor ramen, wanden én deuren naar eigen wens

Onbeperkt genieten

Tijdens de tegenwoordig (te) hete zomermaanden in Nederland zoek je eenvoudig verkoeling door de schaduw die een houten tuinhuis je te bieden heeft. Maar, ook tijdens regenachtige weersomstandigheden kan je heerlijk warmpjes genieten van een tuinhuis op maat. Een douglas overkapping aan huis past ook nog eens perfect tussen alle groenigheid die je (achter)tuin te bieden heeft!

Douglas veranda aan huis
Tuinhuisje, Tuinhuisje
Tuinhuisje, Tuinhuisje

Maak een persoonlijke afspraak om je dromen waar te maken!

Luxe tuinhuis met overkapping

Hoogstaande kwaliteit

Een tuinhuisje is natuurlijk geen alledaagse aankoop. En daarom zijn wij bij Outdoor Island ook van mening dat luxe buitenverblijven alleen van de allerbeste kwaliteit mogen zijn. Ook zorgen wij er nog eens voor dat dit volledig op maat wordt gemaakt. Dit begint achter onze eigen tekentafel, waarna wij de productie starten in eigen zagerij. Kortom dus een knap staaltje vakmanschap.

Naast dat wij een ontwerp voor je maken, heb je natuurlijk ook zelf invloed op de vormgeving. Zo kan je het douglas hout in originele staat behouden. Of juist kiezen voor een kleur naar keuze, om het te verven. Ongeacht de keuze zorgen wij ervoor dat het tuinhuisje bestendig is tegen de typisch (regenachtige) Nederlandse weersomstandigheden.

Oriëntatie

Wij voeren samen een oriënterend gesprek en maken een ontwerp op basis van jouw wensen.

Prijsopgaven en ontwerp

Je ontvangt een offerte en na jouw akkoord zorgen wij voor een realistische schets van jouw Douglas overkapping op maat.

Productie en realisatie

Na jouw goedkeuring van de schets gaan wij aan de slag. Wij maken met jou een exacte planning, zodat je weet waar je aan toe bent.

Oplevering en nazorg

Na alle afwerkingen is de officiële oplevering. Wij gaan pas weg als jij 100% tevreden bent.

Vergunningscheck

Wanneer je een buitenverblijf wil gaan bouwen dien je een vergunningscheck te doen. Hiermee voorkom je problemen, aangezien er wel wat regels zijn met betrekking tot het bouwen van een overkapping of aanbouw. Lees daarom snel meer over vergunningsvrij bouwen van een bijbehorend bouwwerk via de Rijksoverheid of doe de vergunningscheck via Omgevingsloket.

Buitenverblijven van hout

Tuinhuisje op maat

Zoals al kort is benoemd is een tuinhuisje volledig aan te passen naar eigen stijl. Volgens onze strakke werkwijze produceren wij alleen zodra jij 100% tevreden bent over onze 3D-tekening. Hierdoor ben je ten alle tijden voorzien van je droomverblijf! Bij vragen kan je altijd (spreekwoordelijk) aankloppen bij één van de makers van Outdoor Island. Wij plannen ook graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek in om alle mogelijkheden te bespreken voor buitenverblijven.

Nadat alles akkoord is start de productie in eigen zagerij. Hier bereiden wij alles tot op de millimeter nauwkeurig voor. En daardoor verloopt de montage op locatie uiteindelijk relatief soepel. De monteurs komen bij je op locatie langs om alles nauwkeurig te monteren. Hebben we te maken met een échte doe-het-zelver? Ook dan bieden wij zelfbouw pakketten aan met stapsgewijze instructies om het tuinhuisje zelf te monteren.

Professionele dakbedekking

Kwaliteit en garantie staan hoog in het vaandel bij Outdoor Island. Zo laten wij onze dakbedekking door een professioneel, en VEBIDAK erkende, dakdekker verzorgen. De firma JR Isolatie & Dakbedekkingen B.V. uit Gemert draagt middels gedegen advies en uitvoering bij aan een solide dakafwerking. Waarbij standaard een 10-jarige garantie op de verwerkte materialen en uitvoering gegeven wordt.* Hiermee verzekeren wij je van een optimaal verzorgd buitenverblijf, ambachtelijke gemaakt door één van onze partners.

(*garantie bij in achtneming van de onderhoudsvoorschriften)

Tuinhuisje, Tuinhuisje
Tuinhuisje, Tuinhuisje

Profiteer van douglas hout

Naast de praktische voordelen van een tuinhuisje, breng de specifieke keuze voor douglas hout verschillende voordelen met zich mee. Dit is namelijk één van de hardste houtsoorten op Europees grondgebied. Hierdoor is deze houtsoort bij uitstek geschikt om sterke constructies mee te bouwen. Kortom dus duurzaam materiaal, met een lange levensduur. Onderstaand even de voordelen van een douglas buitenverblijf op een rijtje.

 • Warme & luxueuze uitstraling
 • PEFC-gecertificeerd
 • Onbehandeld, dus puur natuur
 • Rot-resistent (van nature)
 • Weersbestendig
 • Duurzaamheidsklasse 3 (lange levensduur)
 • Hoog percentage kernhout
 • Eén van de hardste Europese naaldhoutsoorten
 • Steeds harder, na droging
 • Beitsen en/of verven niet nodig
 • Over te schilderen in kleur naar keuze

Werkwijze

Oriëntatie en inventarisatie

Wij plannen graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek in én komen graag bij je langs op locatie. Hier aanschouwen wij je stulpje en brengen wij de mogelijkheden in kaart. Gedachtes worden gewisseld en deze vormen de wortels voor het latere ontwerp. Op naar een houten tuinhuisje op maat!

Prijsopgave en ontwerp

Vanuit je wensen komen wij met een prijsopgave. Hierin hebben wij de kosten zoveel mogelijk gespecificeerd zodat je later niet meer voor (onaangename) verrassingen komt te staan. Akkoord bereikt? Dan zetten wij het ontwerp om in een 3D-schets om een zo volledig mogelijk beeld van je luxe tuinhuis te krijgen.

Productie en realisatie

de definitieve goedkeuring is ontvangen staan wij te popelen om alle materialen te bestellen. Vervolgens worden de materialen in onze eigen zagerij tot op de millimeter nauwkeurig voorbereid. Montage op locatie is hierdoor zo gepiept. Niets staat het succes van douglas tuinhuisjes nog in de weg!

Oplevering en nazorg

Wij vertrekken niet bij je thuis voordat alles tot in de (kleinste) puntjes is afgewerkt. Alle onderdelen worden gezamenlijk nagelopen om 100% tevredenheid (én het liefst nog meer) te garanderen. Ook nadat wij vertrokken zijn staan wij altijd na één belletje weer bij je op de stoep. Op naar jarenlang genieten in je (achter)tuin!

Je winkelwagentje