Trampolines

Hoogstaande kwaliteit trampolines

Vind de beste trampoline

Het vinden van de juiste trampoline kan best een lastige opgave zijn. Aan de ene kant wil je een mooi design wat goed bij je tuin past, aan de andere kant wil je ook een veilige speelomgeving voor je kinderen creëren. Bij Outdoor Island hoef je hierin niet te kiezen! Door ons brede assortiment in zowel ronde als rechthoekige trampolines zit er altijd wel een trampoline bij voor jouw tuin. Daarnaast staat bij ons veiligheid voorop!

trampolines, Trampolines

Rond

Zeer geschikt voor de jonge kinderen

trampolines, Trampolines

Rechthoekig

Voor iedere tuin een model

trampolines, Trampolines

Rond inground

Eenvoudig in te graven

trampolines, Trampolines

Rechthoekig Inground

Creëer een veilige speelomgeving met een ingegraven trampoline

trampolines, Trampolines

Rond FlatLevel

Deze ronde trampoline wordt extra laag ingegraven

trampolines, Trampolines

Rechthoekig FlatLevel

Volledig in te graven en voorzien van speciale AirStream springmat

Kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid

Er zijn veel verschillende soorten trampolines en een keuze maken kan daarom erg lastig zijn. Zo zijn er verschillende types, maten en vormen. Kies je voor een ingegraven trampoline? Een ronde of een rechthoekige? En hoeveel ruimte heb je in je tuin om de trampoline te plaatsen? Bij Outdoor Island bieden we een ruim assortiment aan. Zo is er een perfecte trampoline voor ieders tuin!

Net zoals bij onze speeltoestellen, staat ook bij de trampolines veiligheid voorop! Een veilige speelomgeving voor je kinderen creëren is erg belangrijk. Daarom zijn de trampolines die wij leveren allemaal geproduceerd volgens de huidige regels en wetgeving voor speelgoed. Bovendien voldoen ze ook voor de regels van attractietoestellen. Onze trampolines zijn dus van zeer hoge kwaliteit! Daarnaast zijn ze ook erg duurzaam en kun je jarenlang genieten van onze producten.

trampolines, Trampolines

Roestwerend

Het trampoline frame is aan zowel de binnen- als de buitenzijde volledig gegalvaniseerd.

trampolines, Trampolines

Vakwerk

De lasnaden van het frame zijn sterk en goed afgewerkt.

trampolines, Trampolines

Veiligheid

De veiligheidsdoppen beschermen tegen verwondingen.

trampolines, Trampolines

Stevig

Het randkussen is gestikt met weerbestendig draad.

trampolines, Trampolines

Kwaliteit

De randkussens voor de trampoline zijn dik en met PVC geseald.

trampolines, Trampolines

Sterk

De trampoline springmatten worden gemaakt van het materiaal polypropyleen.

Bekijk de verschillende modellen in de showtuin

Trampoline rechthoekig

Vind de beste trampoline

Het vinden van de juiste trampoline kan best een lastige opgave zijn. Aan de ene kant wil je een mooi design wat goed bij je tuin past, aan de andere kant wil je ook een veilige speelomgeving voor je kinderen creëren. Bij Outdoor Island hoef je hierin niet te kiezen! Door ons brede assortiment in zowel ronde als rechthoekige trampolines zit er altijd wel een trampoline bij voor jouw tuin. Daarnaast staat bij ons veiligheid voorop! Lees hieronder de verschillen tussen de trampolines, ranen, veren, matten en frames. Kies zo de perfecte trampoline voor jouw tuin, jouw budget en jouw smaak.

Veilige omgeving

Het is belangrijk dat je trampoline staat opgesteld in een veilige omgeving. De ruimte waarin je de trampoline wilt gaan neerzetten, kan namelijk van invloed zijn op het soort trampoline dat je uiteindelijk aanschaft. Zo is het bijvoorbeeld aan te raden om een veiligheidsnet te installeren wanneer je een wat kleinere tuin hebt. Wat meer tips zijn:

 • Voor een opbouw trampoline raden we aan minimaal 1,5 meter vrije ruimte rondom de trampoline aan te houden.
 • Voor een trampoline met veiligheidsnet is minimaal 0,5 meter voldoende.
 • Houd bij de trampolines vanaf 2 meter doorsnede minimaal 5 meter vrije ruimte boven de trampoline.
 • Bij een trampoline zonder veiligheidsnet is het verstandig de trampoline op een zachte ondergrond te zetten. Zet de trampoline op een vlakke ondergrond, zodat alle poten de grond raken.
trampolines, Trampolines

Trampoline springmat

De springmatten zijn gemaakt van geweven polypropyleen. Verschillen in de kwaliteit van springmatten zit in de bevestigingspunten voor de veren en de afwerking van de mat.

 • Om schaafwonden te voorkomen worden de springmatten volledig glad gemaakt.
 • In plaats van te kiezen voor een open stalen ring, die snel slijten en roesten door het dunne zinklaagje, kiezen wij voor een zogenaamde D-ring. Deze ring is volledige gesloten en heeft een sterke gegalvaniseerde stalen plaat in het kunststof zitten, waardoor zelf door de vele wrijving, de ring niet snel slijt. Daarbij, is deze ring ook nog een 1,5 keer sterker dan de normale open stalen ring.

Trampoline frame

De kwaliteit van een trampoline frame is te herkennen aan de dikte en de kwaliteit van het staal waarvan het is gemaakt. Ook de lasnaden en de beschermlaag tegen roestvorming dragen bij aan de kwaliteit van het frame.

 • De minimale dikte voor het staal is 1,8 millimeter. Niet alleen de dikte maar ook de kwaliteit en de samenstelling van het metaal is belangrijk. Het staal dat wij gebruiken in onze trampolines gaat minimaal 15 tot 20 jaar mee.
 • Onze frames bieden genoeg draagvlak voor sterke en zwaardere lasnaden door het gebruik van dikker en kwalitatief hoog staal. Sterke lasnaden zijn belangrijk voor de stevigheid van de gehele trampoline.
 • Door het gebruik van poedercoating of verzinking/galvanisatie beschermen wij onze frames langer tegen roestvorming.

Trampoline rand

De dikte en de sterkte van het plastic (PVC) en het foam zorgt voor de stevigheid en de kwaliteit van een trampoline rand. Deze beschermrand rondom de trampoline is nodig en belangrijk, zodat er niemand tussen de veren door kan schieten. Zelfs wanneer iemand op grotere hoogte direct op de trampoline rand springt.

 • De minimale PVC dikte voor de beschermrand is 0,3 millimeter.
 • Door het gebruik van weerbestendig foam gaan de randen jaren langer mee. Bovendien zorgt de dikte van het foam voor demping en stugheid van de trampoline rand. De minimale foam dikte voor de beschermrand is 2 centimeter.
 • De veiligheidsranden zijn zijn daarnaast ook stevig bevestigd aan de trampoline en dekken de veren ook volledig af. Hierdoor verschuift de rand niet en kan er ook niemand on de rand door schieten.

Trampoline veren

Het is het belangrijk om ook hoge kwaliteit veren te verwerken in een trampoline. Wij houden bijvoorbeeld rekening met:

 • De lengte van de veren. Het gebruik van lange veren geeft namelijk meer veerkracht.
 • Roestbestendig of niet? Omdat wij gebruik maken van veren die worden gemaakt uit een volledig gegalvaniseerd plaat, roesten deze niet of nauwelijks. Bovendien zijn ze ook nog een bedekt met een dikke zinklaag.
 • Veiligheid. Door het gebruik van afdekkoppen, leveren we de trampoline altijd af zonder scherpe hoeken.

Veiligheidsnet

Wanneer je een trampoline wilt aanschaffen, maar deze niet wilt ingraven. Is het belangrijk om een veiligheidsnet rondom je trampoline te plaatsen om zo een veiligere speelomgeving te creëren. Hierbij kun je rekening houden met:

 • De dikte van het PVC en het foam. Ook bij het veiligheidsnet wordt door de dikte van het materiaal, de kwaliteit bepaald. Daardoor is het belangrijk dat het PVC minimaal 0.3 millimeter dik is en het foam weerbestendig is.
 • Veiligheidseisen. Deze zijn hetzelfde als bij het trampoline frame. Gebruik van hoge kwaliteit staal, volledige galvanisatie en een dikte van minimaal 1.8 millimeter.

Meer informatie over onze trampolines?

Wij staan altijd voor je klaar om advies te geven of te overleggen. Wil je meer weten over de trampolines van Outdoor Island? Of wil je je laten adviseren door onze experts? Bezoek dan onze showroom. Hier kunnen we je voorzien van alle informatie die je nodig hebt om een goede keuze te maken. Om direct meer informatie te krijgen kan je ook het contactformulier invullen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Je winkelwagentje