Schommelzitje

Diverse stevige schommelzitjes

Het perfecte schommelzitje

Een leuke schommel gevonden, maar nog geen bijpassend schommelzitje? Ook dan ben je bij Outdoor Island aan het juiste adres. Door de verschillende mogelijkheden in kleur, vorm en materiaal die wij kunnen aanbieden, hopen wij het perfecte schommelzitje voor jou te kunnen vinden.

Een kindvriendelijke schommel met daarbij het perfecte schommelzitje, wie wil dat nou niet? Met de producten van Outdoor Island is speelplezier gegarandeerd!

Onze dealers

De schommels van Outdoor Island worden met grote zorg geproduceerd en geleverd. Dit doen we in onze eigen showroom, maar ook via onze dealers. Wij werken al jaren met dealers verspreid in Nederland en België. Wil je weten bij welke dealer in de buurt je de schommels van Outdoor Island kan bekijken?

Ons assortiment

VEILIGHEID & KWALITEIT

Naast de standaard zitjes die Outdoor Island aanbiedt, bestaat ons assortiment ook uit wat uniekere exemplaren. Zo bieden wij ronde schommelzitjes aan. Net wat anders, net wat leuker! Net als onze schommels en speeltoestellen worden ook de zitjes met liefde gemaakt. Dit zorgt voor extra speelplezier! Naast hout en rubber kun je ook kiezen voor een kunststof exemplaar. Ook hierin is er keuze genoeg! Zo bieden wij schommelzitjes aan van opgeblazen kunststof of juist van soepel kunststof. Het leuke is dat ze verkrijgbaar zijn in diverse vrolijke kleuren!

Buiten onze schommelzitjes om, kun je voor andere schommel accessoires ook bij ons terecht! Toch liever een babyzitje, nest schommel, band schommel of een die-schaukel? Wij van Outdoor Island helpen je graag.

Voordelen douglas hout

Ons assortiment is grotendeels gemaakt van douglas hout. Dit zorgt voor nog meer schommel- en speelplezier! Eigenschappen van Douglas hout:

 • Warme, luxe uitstraling
 • Uit duurzaam beheerd bos, PEFC-gecertificeerd
 • Onbehandeld, dus puur natuur
 • Van natuur door-en-door rot-resistent
 • Weerbestendig
 • Lange levensduur, duurzaamheidsklasse 3
 • Hoog percentage kernhout
 • Een van de hardste Europese naaldhoutsoorten
 • Wordt na verloop van tijd steeds harder
 • Verven of beitsen is niet nodig
 • Indien gewenst overschilderbaar in elke kleur

Aanbouwelementen en accessoires

Om je speeltoestel nog meer uit te breiden kun je ervoor kiezen om een glijbaan, klimnet of evenwichtsbalk aan je douglas speeltoestel te monteren. Deze speel- en aanbouwelementen zijn ook gemaakt van douglas hout, waardoor ze net zo stevig en veilig zijn als het speeltoestel zelf. Dit maakt het houten speeltoestel helemaal af!

Ook voor een leuke speelaccessoire kun je terecht bij Outdoor Island. Verschillende verrekijkers, stuurwielen en telescopen worden in meerdere kleuren aangeboden. Je kunt ervoor kiezen om deze te monteren op het speeltoestel zelf of los van het speeltoestel plaatsen.

Bij bestelling van aanbouwelementen krijg je een bouwpakket die je eenvoudig zelf kan monteren. Bij bestelling van aanbouwelementen in combinatie met een speeltoestel kun je ervoor kiezen om de montage aan ons over te laten.

Speeltoestel van douglas hout

Doordat al onze speeltoestellen zijn gemaakt van douglas hout hebben ze een luxe uitstraling en zijn ze erg stevig en van hoge kwaliteit! Dit extra dik blank douglas hout wordt gezien als een van de hardste houtsoorten van Europa. Zo is het van nature rot-resistent én weerbestendig. Daarnaast is douglas hout ook nog eens erg duurzaam en milieuvriendelijk. Doordat alle speeltoestellen handgemaakt zijn in onze eigen zagerij, kunnen wij ze ook op maat maken om zo aan al je wensen te kunnen voldoen.

Veilig en gekeurd speelhuis

Bij Outdoor Island staat veiligheid voorop. Zo is ieder speeltoestel CE-gekeurd. Dit laat zien dat het voldoet aan de wettelijke eisen omtrent veiligheid, gezondheid en milieu. We leveren al onze speeltoestellen zonder splinters en scherpe hoeken af. Daarnaast bevestigen we afdekdoppen om ongelukken te voorkomen.

Ambacht

Al onze producten worden ambachtelijk geproduceerd.

Robuust

De exclusieve buitenproducten hebben een robuust karakter dankzij de houten elementen.

Goede service

Outdoor-Island levert goede service op maat, ook via de dealers.

Snelle levering

Bestellingen via de dealer of online kunnen snel geleverd worden aan huis. Ook het plaatsen kan gedaan worden door Outdoor Island.

Schommels en speeltoestellen

Zoek je nog een schommel/speeltoestel of ben je niet meer tevreden over uw oude? Ons schommel/speeltoestellen assortiment kan je daarbij hopelijk helpen. Al onze schommels en speeltoestellen zijn gemaakt van het beste douglas hout en zijn CE-gekeurd! Hierdoor kun je optimaal genieten van uw schommel. Doordat onze schommels en speeltoestellen CE-gekeurd zijn, is elk van hen voorzien met een CE-markeringsplaatje. Dit betekent dat deze voldoen aan wettelijke eisen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. Hierdoor voldoet het product aan de geldende regels binnen de EU.

Met een groot diversiteit aan schommels zorgen wij ervoor dat jij de schommel vindt die aan jouw wensen voldoet. Daarnaast bieden wij ook de mogelijkheid de schommels of speeltoestellen op maat te laten maken. Zo kun je ons precies uw wensen doorgeven en kunnen wij er werkelijkheid van maken!

Daarnaast heb je de mogelijkheid om uw douglas schommel/speeltoestellen op drie verschillende manieren te laten behandelen:

 • Onbehandeld
 • Groen geïmpregneerd
 • 2x zwart gespoten

ACCESSOIRES

RUIME KEUZE IN SCHOMMELSACCESSOIRES

Stel je eigen schommel samen

Naast het assortiment robuuste douglas schommels kun je ook je eigen schommel samenstellen en voorzien van allerlei accessoires. Door het toevoegen van accessoires vergroot je het speelplezier van je kind. Je kunt kiezen uit verschillende accessoires zoals zitjes, schommelvarianten, klimtouwen, klimladders en turn attributen.

Daarnaast is het ook mogelijk om verschillende schommelhaken te kiezen. Alle schommels zijn standaard voorzien van een dwarsdoorhaak, maar je kunt ook kiezen voor de marathonhaak. Deze haak is voorzien van kogellagers. Deze kogellagers zorgen ervoor dat er geen wrijving ontstaat op het staal, waardoor het schommelen geluidloos is. Bovendien wordt de levensduur van het staal drastisch verlengd ten opzichte van de traditionele schommelhaak. Wij bieden je verschillende marathonhaken aan die geleverd kunnen worden inclusief het bevestigingsmateriaal.

Meer info over onze schommelzitjes?

Voor verdere informatie over ons en onze schommelzitjes kun je altijd bij ons terecht! Zo kun je het contactformulier invullen en zullen wij zo spoedig mogelijk contact opnemen. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om ons gehele assortiment te komen bekijken in onze showroom. Je bent van harte welkom!

Wat zeggen onze klanten

Je winkelwagentje

Onze showtuin is gesloten t/m 9 februari 2021

De aangescherpte maatregelen hebben ook ons doen besluiten om de showtuin tijdelijk te sluiten.
Uiteraard kunt u nog altijd bestellingen doen via de webshop of contact met ons opnemen per mail of telefonisch.