Houten tuinhuis

Luxe tuinhuis op maat

Tuinhuis op maat

Een houten tuinhuis is een karakteristieke toevoeging aan (vrijwel) iedere tuin. Daar zijn wij als makers van exclusieve buitenproducten wel van overtuigd. Vaak wordt gekozen voor zwarte douglas houten planken. Een luxe uitstraling zorgt voor een mooi contrast met alle groenigheid in je tuin. Reden genoeg om dit praktische én mooi ogende buitenverblijf duurzaam in je tuin te plaatsen.

Buitenverblijf Kapschuur

Buitenverblijven kapschuur

Kapschuur met unieke pen- en gatverbindingen

Houten tuinhuis, Houten tuinhuis

Buitenverblijven zadeldak

Zadeldak met klassieke én landelijke uitstraling

Buitenverblijf plat dak

Buitenverblijven plat dak

Plat dak met unieke zwaluwstaart verbindingen én authenciteit

buitenverblijven van hout

Accessoires

Ga voor ramen, wanden én deuren naar eigen wens

Multifunctionele ruimte

Met een houten tuinhuis haal je ten alle tijden het maximale uit je (achter)tuin. Gebruik het huisje in de tuin eenvoudig om praktisch spullen op te bergen. Ook verleng je eenvoudig het terrasseizoen in eigen tuin. Geniet ook in de herfst van de buitenomgeving met onze exclusieve buitenverblijven. Heerlijk achter het glas de zonnestralen opvangen. Of zelfs onder de overkapping waarbij je de heerlijke natuurlucht zo naar binnen snuift. Laat het weer geen spelbreker meer zijn. En reken af met regen, wind en sneeuw. Op naar écht onbeperkt genieten!

Douglas veranda aan huis
Houten tuinhuis, Houten tuinhuis
Houten tuinhuis, Houten tuinhuis

Maak een persoonlijke afspraak om je dromen waar te maken!

Luxe tuinhuis met overkapping

Voordelen douglas hout

Natuurlijk begint een houten tuinhuis met de juiste houtsoort. En vanuit ons vakmanschap zijn wij uiteindelijk uitgekomen bij één van de hardste houtsoorten op Europese bodem; douglas hout. Dit is namelijk de basis van onze luxe buitenverblijven om er altijd voor je te zijn. Ook tijdens een herfstige regenbui. En tijdens winterse koud.

  • Gaat (onbehandeld) al 10 tot 15 lentes mee
  • Nerf is fijn tot gematigd grof
  • Steeds harder na droging, ideaal voor in de buitenomgeving

Oriëntatie

Wij voeren samen een oriënterend gesprek en maken een ontwerp op basis van jouw wensen.

Prijsopgaven en ontwerp

Je ontvangt een offerte en na jouw akkoord zorgen wij voor een realistische schets van jouw Douglas overkapping op maat.

Productie en realisatie

Na jouw goedkeuring van de schets gaan wij aan de slag. Wij maken met jou een exacte planning, zodat je weet waar je aan toe bent.

Oplevering en nazorg

Na alle afwerkingen is de officiële oplevering. Wij gaan pas weg als jij 100% tevreden bent.

Doe de vergunningscheck

Houd rekening met mogelijke vergunningen bij een douglas overkapping 8×4 óf een andere maat. En kom niet voor (onaangename) verrassingen te staan. Wij helpen je om geen belangrijke zaken over het hoofd te zien. Zie ons als architect die ook buiten ons vak om meedenkt. Zo weten wij als geen ander dat dit een vervelend struikelblok kan zijn op een verkeerd moment. Om je een eindje op weg te helpen hebben wij de informatie al voor je op een rijtje gezet. Lees bij de Rijksoverheid en het Omgevingsloket verdere informatie over mogelijke vergunningen. Voorkomen is beter dan genezen.

Buitenverblijven van hout

Exclusief tuinhuis

Ons vakmanschap komt bij een houten tuinhuis terug van begin tot eind. Dit begint achter onze tekentafel. Hier gaan we op basis van je tuin en wensen aan de slag. Géén standaardmaten en een flinke portie creativiteit zorgt ervoor dat je verzekerd bent van een uniek én passend houten tuinhuis. Hierna kruipen wij van de tekentafel naar onze magische plek; de eigen zagerij. Het hout wordt met de nodige precisie op maat gemaakt. Tot op de millimeter nauwkeurig. En de kleinste details.

Ben jij een échte doe-het-zelver? Ga dan voor een buitenverblijf bouwpakket.

Professionele dakbedekking

Kwaliteit en garantie staan hoog in het vaandel bij Outdoor Island. Zo laten wij onze dakbedekking door een professioneel, en VEBIDAK erkende, dakdekker verzorgen. De firma JR Isolatie & Dakbedekkingen B.V. uit Gemert draagt middels gedegen advies en uitvoering bij aan een solide dakafwerking. Waarbij standaard een 10-jarige garantie op de verwerkte materialen en uitvoering gegeven wordt.* Hiermee verzekeren wij je van een optimaal verzorgd buitenverblijf, ambachtelijke gemaakt door één van onze partners.

(*garantie bij in achtneming van de onderhoudsvoorschriften)

Houten tuinhuis, Houten tuinhuis
Houten tuinhuis, Houten tuinhuis

Onderhoud houten tuinhuis

Een houten tuinhuis is natuurlijk gebaat bij goed onderhoud. Doe je dat niet gaat het buitenverblijf natuurlijk al 10 tot 15 jaar mee. Maar, vanuit ons vakmanschap willen wij je natuurlijk alle spreekwoordelijke handvaten bieden om dit te verlengen. Zo krijgt het hout door de jaren heen pas écht karakter. En als wij dan ook eerlijk zijn is het buitenverblijf pas écht op z’n mooist na een tijdje in je tuin. Hieronder wat tips om het houten tuinhuis te onderhouden.

  • Gebruik speciale douglas beits
  • Maak het douglas hout regelmatig schoon met douglas reiniger
  • Werk het douglas hout regelmatig (bijvoorbeeld jaarlijks) bij
Je winkelwagentje