Houten tuinhuis op maat

Houten tuinhuis, veranda en buitenverblijven op maat

Maximaal genieten

Met een houten tuinhuis op maat haal je het maximale uit je tuin. Geniet het hele jaar door van je eigen (achter)tuin. Zo geniet je op een (te) warme zomerdag heerlijk van een schaduwplekje. Maar, ben je ook met koude regenachtige weersomstandigheden voorzien van een droog én warm plekje in je achtertuin. Samen om de tafel om alle mogelijkheden te bespreken?

Buitenverblijf Kapschuur

Buitenverblijven kapschuur

Kapschuur met unieke pen- en gatverbindingen

Houten tuinhuis op maat, Houten tuinhuis op maat

Buitenverblijven zadeldak

Zadeldak met klassieke én landelijke uitstraling

Buitenverblijf plat dak

Buitenverblijven plat dak

Plat dak met unieke zwaluwstaart verbindingen én authenciteit

buitenverblijven van hout

Accessoires

Ga voor ramen, wanden én deuren naar eigen wens

Creëer een extra ruimte

Met een douglas houten tuinhuis op maat creëer je direct een éxtra woonruimte in je tuin. Hoe je deze ruimte gaat invullen? Dat hangt af van je eigen wensen én de mogelijkheden binnen je tuin. Zo kan je eenvoudig een thuiskantoor openen. Een ruimte maken om je eigen sterrenrestaurant te openen. Of je eigen fitnessruimte aan huis te openen. Wij komen graag met je in contact om mee te denken over alle mogelijkheden van een veranda op maat.

Douglas veranda aan huis
Houten tuinhuis op maat, Houten tuinhuis op maat
Houten tuinhuis op maat, Houten tuinhuis op maat

Maak een persoonlijke afspraak om je dromen waar te maken!

Luxe tuinhuis met overkapping

Productie op maat

Als makers van exclusieve buitenproducten maken wij uitsluitend een houten tuinhuis op maat. Hiermee verzekeren wij iedere tuin van een passend douglas tuinhuis op maat. Geen standaardmaten. Maar écht vakmanschap waar je ‘u’ tegen zegt. Hiermee brengen wij éxtra klasse in je tuin. Ook past een douglas houten buitenverblijf perfect tussen alle groenigheid én bomen van de buitenomgeving.

Oriëntatie

Wij voeren samen een oriënterend gesprek en maken een ontwerp op basis van jouw wensen.

Prijsopgaven en ontwerp

Je ontvangt een offerte en na jouw akkoord zorgen wij voor een realistische schets van jouw Douglas overkapping op maat.

Productie en realisatie

Na jouw goedkeuring van de schets gaan wij aan de slag. Wij maken met jou een exacte planning, zodat je weet waar je aan toe bent.

Oplevering en nazorg

Na alle afwerkingen is de officiële oplevering. Wij gaan pas weg als jij 100% tevreden bent.

Vergunningscheck

Wanneer je een buitenverblijf wil gaan bouwen dien je een vergunningscheck te doen. Hiermee voorkom je problemen, aangezien er wel wat regels zijn met betrekking tot het bouwen van een overkapping of aanbouw. Lees daarom snel meer over vergunningsvrij bouwen van een bijbehorend bouwwerk via de Rijksoverheid of doe de vergunningscheck via Omgevingsloket.

Buitenverblijven van hout

Exclusief tuinhuis op maat

Bij ieder project streven wij naar perfectie. En dit gaat ver. De kleinste details én de meest donkere hoekjes van je buitenverblijf van hout ontgaan ons niet. Wij doen er alles aan om een houten tuinhuis puntgaaf af te leveren. Want dit verdient iedere tuin, vinden wij. Hiermee onderscheiden wij ons direct. Zo gaan wij altijd nét even dat stapje verder om je te verrassen. Combineer dit met gedegen kennis én vakmanschap. En een prachtig eindresultaat is gegarandeerd!

Professionele dakbedekking

Kwaliteit en garantie staan hoog in het vaandel bij Outdoor Island. Zo laten wij onze dakbedekking door een professioneel, en VEBIDAK erkende, dakdekker verzorgen. De firma JR Isolatie & Dakbedekkingen B.V. uit Gemert draagt middels gedegen advies en uitvoering bij aan een solide dakafwerking. Waarbij standaard een 10-jarige garantie op de verwerkte materialen en uitvoering gegeven wordt.* Hiermee verzekeren wij je van een optimaal verzorgd buitenverblijf, ambachtelijke gemaakt door één van onze partners.

(*garantie bij in achtneming van de onderhoudsvoorschriften)

Houten tuinhuis op maat, Houten tuinhuis op maat
Houten tuinhuis op maat, Houten tuinhuis op maat

Voordelen houten tuinhuis

Als échte ambachtslieden weten wij alles over onze materialen. En dat is douglas hout in ons geval. Waarom wij hiervoor gekozen hebben?

  • Eén van de hardste houtsoorten op Europees grondgebied
  • Onbehandelde levensduur tussen de 10 én 15 lentes
  • Fijn tot matig grove nerf
  • Wordt steeds harder na droging, perfect dus voor luxe buitenverblijven

Verder zorgen de zonnestralen voor een uniek karakter bij het douglas hout. De meest fijne scheurtjes én barstjes geven het hout namelijk een eigen karakter. En dit zorgt er voor dat je houten tuinhuis op maat nét even dat stukje extra authenticiteit krijgt.

Onderhoud douglas hout

Naast de enorm lange onbehandelde levensduur, is deze eenvoudig te verlengen door het op een juiste manier te behandelen. Zo bestaat de kans dat de verf na een tijdje gaat afbladeren. Speciale douglas beits zorgt ervoor dat het hout minder snel afbladert én gaat schimmelen. Met douglas hout reiniger kan je er daarnaast voor zorgen dat het buitenverblijf schoon blijft. Verder raden wij een jaarlijkse onderhoudsbeurt ten harte aan. Een eenmalige behandeling is in de meeste gevallen namelijk niet genoeg.

Werkwijze

Oriëntatie en inventarisatie

Online kan je meer over ons te weten komen. Zo ook over onze werkwijze, ideeën en kostenplaatje. Toch plannen wij graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek met je in én komen wij graag op locatie langs. Hier kunnen wij je stulpje aanschouwen en in kaart brengen wat de mogelijkheden zijn. Gedachtes worden gewisseld en vormen de wortels voor het latere ontwerp.

Prijsopgave en ontwerp

Nadat de oriëntatie zo goed als afgerond is, gaan wij voor je aan de slag. Een prijsopgave met gespecificeerde kosten vinden wij als vanzelfsprekend. Hierdoor kom je later niet meer voor (onaangename) verrassingen te staan. Bij akkoord gaan wij direct voor je aan de slag om het ontwerp om te zetten in een sfeervolle 3D schets. Hierdoor krijg je een zo volledig mogelijk beeld over je buitenverblijf.

Productie en realisatie

Wij starten direct met produceren zodra je goedkeuring hebt verleent. Wij kruipen (spreekwoordelijk) achter onze tekentafel en bestellen alle materialen die nodig zijn. Vervolgens verplaatsen wij ons naar de eigen zagerij. Hier zijn we het liefst. De onderdelen worden op maat voorbereid, zodat montage op locatie appeltje eitje is. In overleg plannen wij nog een datum dat ons montageteam langs komt. En niet staat je nieuwe buitenverblijf nog in de weg!

Oplevering en nazorg

Officiële oplevering een feit? Dan hebben wij je buitenverblijf in je tuin tot in de (kleinste) puntjes afgewerkt. Samen lopen wij nog alle onderdelen na om te verzekeren dat je voor de volle 100% tevreden bent. Als dit niet zo is pakken wij de werkzaamheden zo snel mogelijk op om je alsnog tevreden te maken! Dan kunnen wij namelijk ook pas tevreden terugkijken op een mooi, afgerond project.

Je winkelwagentje