Douglas tuinhuis met veranda

Beleef het hele jaar door plezier aan jouw tuinhuis!

Een exclusief stuk maatwerk

Deze zomer nog een douglas tuinhuis met veranda in jouw tuin? Dan ben je bij ons aan het goede adres! Wij zijn de makers van exclusieve buitenverblijven van goede kwaliteit. Bij het laten maken van een douglas overkapping op maat houden wij rekening met al jouw wensen. Alles is mogelijk: zo ook tuinhuizen met een veranda.

De veranda zelf is ook op veel manieren vorm te geven. Zo kun je de Douglas staanders in originele kleur behouden, of ze juist wit of in een andere kleur schilderen. Ook kun je het Douglas tuinhuis met veranda bestendigen tegen weersomstandigheden door er bijvoorbeeld wandmodules tussen te plaatsen, zodat jij er zelfs in de winter nog warm bij kunt zitten.

Buitenverblijf Kapschuur

Buitenverblijven kapschuur

Echte pen en gat-verbindingen, oog voor details

Douglas tuinhuis met veranda, Douglas tuinhuis met veranda

Buitenverblijven zadeldak

Een klassieke uitstraling en extra ruimte bovenin

Buitenverblijf plat dak

Buitenverblijven plat dak

Authentieke, robuuste zwaluwstaart verbindingen

buitenverblijven van hout

Accessoires

Ramen, deuren, glazen wanden, kachels en meer!

Waarom een douglas tuinhuis met veranda?

Wil je in de winter binnen gaan zitten, maar in de zomer toch de zonnestralen meepikken? Dan is het douglas tuinhuis met veranda een goede keuze! Door de combinatie tussen dicht en open kun je in alle jaargetijden blijven genieten van je tuinhuis. Naast de praktische voordelen brengt douglas hout zelf ook vele voordelen met zich mee. Het is een van de hardste houtsoorten van Europa waardoor er dus erg sterke constructies mee gebouwd kunnen worden. Daarnaast is het een duurzaam materiaal dat erg lang meegaat.

Douglas veranda aan huis
Douglas tuinhuis met veranda, Douglas tuinhuis met veranda
Douglas tuinhuis met veranda, Douglas tuinhuis met veranda

Gratis 3d-tekening van jouw douglas tuinhuis met veranda?

Luxe tuinhuis met overkapping

Ramen, deuren, glazen schuifwanden, kachels en meer

Een exclusief buitenverblijf wordt pas uniek als je je eigen ideeën hierin kunt verwerken. En dat kan! Samen met jou bepalen we de afmetingen, de afwerking, de kleur en of we nog extra’s toe gaan voegen. Denk daarbij aan de ramen, deuren of misschien wel glazen schuifwanden. Maar vergeet ook niet de extra opties zoals een kachel of de verlichting. Een compleet buitenverblijf is waar we voor gaan, precies zoals jij het wil.

Oriëntatie

Wij voeren samen een oriënterend gesprek en maken een ontwerp op basis van jouw wensen.

Prijsopgaven en ontwerp

Je ontvangt een offerte en na jouw akkoord zorgen wij voor een realistische schets van jouw Douglas overkapping op maat.

Productie en realisatie

Na jouw goedkeuring van de schets gaan wij aan de slag. Wij maken met jou een exacte planning, zodat je weet waar je aan toe bent.

Oplevering en nazorg

Na alle afwerkingen is de officiële oplevering. Wij gaan pas weg als jij 100% tevreden bent.

Vergunningscheck

Wanneer je een buitenverblijf wil gaan bouwen dien je een vergunningscheck te doen. Hiermee voorkom je problemen, aangezien er wel wat regels zijn met betrekking tot het bouwen van een overkapping of aanbouw. Lees daarom snel meer over vergunningsvrij bouwen van een bijbehorend bouwwerk via de Rijksoverheid of doe de vergunningscheck via Omgevingsloket.

Maximaal genieten van je tuinhuis

Een eerder genoemd voordeel van een Douglas tuinhuis met veranda is dat het materiaal erg lang mee kan gaan. De gemiddelde levensduur van onbewerkt douglas hout is zo’n 10 tot 15 jaar. Die jaren zijn omhoog te brengen door het met regelmaat te onderhouden. Op die manier kan jouw Douglas tuinhuis met veranda tientallen jaren langer mee! Eindeloos genieten dus.

Onderhoud kan op verschillende manieren worden aangepakt. Er zijn verschillende methoden die ieder een andere uitwerking hebben op het douglas hout. Zo kun je makkelijk een eigen draai geven aan de uitstraling van jouw Douglas tuinhuis met veranda. Hieronder lees je alle mogelijkheden en het effect van de middelen op het douglas hout.

  • Buitenbeits op waterbasis. Buitenbeits is een veilige optie voor douglas hout. Het is in verschillende kleuren beschikbaar, waardoor je zelf een eigen draai aan je Douglas tuinhuis met veranda kan geven! Een voordeel van beits is dat het impregnerend werkt. Dat wil zeggen dat het laagje beits het douglas hout beschermt tegen schimmels. De beits moet ongeveer één keer per twee of drie jaar aangebracht worden.
  • Olie voor douglas hout. Houtolie werkt met name erg goed als je de originele, oranje gloed van Douglas weer terug wil laten komen. Na het monteren van jouw Douglas tuinhuis met veranda heeft het heel wat zonlicht en regen te voortduren. Naarmate de tijd vordert, zal het hout grijzig verkleuren. Als je elk jaar het Douglas met houtolie bestrijkt, komt de oranjeachtige kleur keer op keer weer terug!

Professionele dakbedekking

Als makers van exclusieve buitenproducten staat één ding centraal. En dat is kwaliteit. Dakbedekking is bij een douglas buitenverblijf dan ook een cruciaal onderdeel dat niet onderschat mag worden. Wij werken enkel en alleen met een VEBIDAK erkende dakdekker, namelijk JR Isolatie & Dakbedekkingen B.V. uit Gemert. Samen met hen zorgen wij voor een gedegen advies en uitvoering dat leidt tot een solide dakafwerking. 10 jaar garantie is bij ons de standaard op de verwerkte materialen en onze uitvoering*.

(*bij inachtneming van onze onderhoudsvoorschriften)

Douglas tuinhuis met veranda, Douglas tuinhuis met veranda
Douglas tuinhuis met veranda, Douglas tuinhuis met veranda
Je winkelwagentje