Douglas buitenverblijven

Houten buitenverblijven van douglas hout

Buitenverblijven van douglas hout

Waarom zou je voor douglas buitenverblijven gaan? Een douglas buitenverblijf staat bekend om de unieke en robuuste uitstraling en is daarmee een echte eye-catcher voor in de tuin. Als makers van exclusieve buitenverblijven denken wij graag met je mee. En daarom maken wij een stijlvol ontwerp dat voldoet aan alle wensen en eisen. Dit werken wij vervolgens uit waarbij gebruik wordt gemaakt van duurzaam kwaliteitshout douglas hout. Dit is niet alleen van een goede kwaliteit, maar ook nog eens enorm duurzaam. Ook is het mogelijk om dit hoogstaande kwaliteitshout te verwerken in allerlei overkappingen, veranda’s en schuren.

luxe buitenverblijven

Buitenverblijven zadeldak

Douglas zadeldak met klassieke en landelijke uitstraling

luxe buitenverblijven

Buitenverblijven kapschuur

Douglas kapschuren met authentieke details

Buitenverblijf plat dak

Buitenverblijven platdak

Een robuuste uitstraling met zwaluwstaartverbindingen

buitenverblijven van hout

Accessoires

Maak je douglas buitenverblijf af met stijlvolle accessoires

Douglas veranda aan huis
douglas buitenverblijven, Douglas buitenverblijven
douglas buitenverblijven, Douglas buitenverblijven

Ga voor een douglas buitenverblijf

Douglas hout geeft douglas buitenverblijven een karakteristieke rood/oranje tot licht bruine kleur, het wordt ook wel omschreven als een houtsoort met een levendige vlamstructuur. Hierdoor krijgt ieder douglas buitenverblijf een warme en aangename uitstraling. Deze houtsoort is de laatste tijd steeds populairder geworden bij buitenverblijven. Door de van nature hoge duurzaamheid is het een milieuvriendelijk alternatief voor je buitenverblijf. De verhoogde duurzaamheid heeft de douglas houtsoort te danken aan het hoge percentage aan kernhout. Het kernhout bevat hars en verhardt naar verloop van tijd waardoor het langer meegaat.

Maak een persoonlijke afspraak om je dromen waar te maken!

Luxe tuinhuis met overkapping

Profiteer van buitenverblijven douglas

  • Douglas hout is één van de hardste houtsoorten uit Europa
  • Onbehandeld is de levensduur van deze houtsoort 10 tot 15 jaar
  • De nerf van het douglas hout is fijn tot matig grof
  • Na droging wordt het hout steeds harder wat perfect is voor buitenverblijven

Iedere houtsoort van douglas buitenverblijven zal onder invloed van zonlicht en het weer verkleuren en hier is douglas hout geen uitzondering in. Daarentegen is dat voor deze houtsoort helemaal geen probleem. Juist hierdoor krijgt een kant en klare overkapping een karakteristiek uitstraling.

Ambacht

Al onze producten worden ambachtelijk geproduceerd.

Robuust

Exclusieve buitenproducten met een robuust karakter dankzij houten elementen.

Goede service

Outdoor Island levert goede service op maat, ook via de dealers.

Snelle levering

Bestel (online) via onze dealers of laat Outdoor Island een order plaatsen.

Finishing touch douglas buitenverblijf

Wij maken ook een vrijstaande overkapping douglas. Hierin zijn er tal van mogelijkheden te benoemen waardoor douglas buitenverblijven volledig naar eigen smaak gemaakt kunnen worden. Zo kan het buitenverblijf uitgerust worden met wandmodules, hekwerken, glazen ramen en deuren. Benieuwd wat onze collega’s voor jou kunnen betekenen? Maak vrijblijvend een afspraak en bekijk de mogelijkheden!

Luxe tuinhuis met overkapping

Onderhoud buitenverblijven van douglas hout

Onbehandeld douglas hout zal gemakkelijk 10-15 jaar meegaan voor een luxe tuinhuis. Dat is echter nog lang niet de maximale levensduur van het hout wat gebruikt wordt voor onze douglas buitenverblijven. Wanneer je het hout goed behandeld, kan je er nog tientallen jaren langer van genieten. Dit kan je doen met de volgende tips:

  1. Speciale douglas verf. Met gewone verf heb je de kans dat de verf na een tijdje gaat afbladderen. Een speciale verf is een betere keuze voor douglas buitenverblijven: deze is er in verschillende kleuren en is altijd geschikt voor gebruik buitenshuis. De verf werkt ook impregnerend en zorgt daarmee dat het hout niet snel zal gaan schimmelen.
  2. Douglas olie. Douglas hout heeft een prachtige kleur. Het hout heeft een oranje-achtige gloed. Later verzacht deze zich, totdat het hout na enkele jaren een grijsachtige kleur aanneemt. Om het hout goed te beschermen kun je gebruik maken van douglas olie. Deze olie beschermt het hout tegen weersinvloeden en zorgt ervoor dat de oorspronkelijke houtkleur goed zichtbaar blijft.
  3. Regelmatig bijwerken. Douglas hout eenmalig behandelen is meestal niet genoeg. Het is verstandig om het hout regelmatig weer bij te werken. Geolied hout kan je jaarlijks opnieuw in de olie zetten en als je voor beits of lak kiest, kun je dit het beste elk twee of drie jaar vernieuwen.
Je winkelwagentje