Douglas Buitenverblijven

Robuuste houten buitenverblijven

Buitenverblijf van douglas hout

Wil je een douglas buitenverblijf in jouw tuin plaatsen? Douglas buitenverblijven staan bekend om de unieke en robuuste uitstraling, een echte eyecatcher voor in jouw tuin dus! Wij zijn de makers van exclusieve buitenverblijven en denken graag met jou mee. Wij maken een stijlvol ontwerp dat voldoet aan al jouw wensen. Vervolgens werken wij dat uit in douglas hout, wat bekend staat om de goede kwaliteit en duurzaamheid.​​​​​​ Naast een exclusief buitenverblijf is het ook mogelijk om dit hout van hoogstaande kwaliteit te verwerken in onze tuinhuizen, platdaken en kapschuren.

Wij maken ook douglas buitenverblijven op maat. Hierin zijn er tal van mogelijkheden, je kunt jouw buitenverblijf uitrusten met wandmodules, hekwerken, glazen ramen en deuren. Benieuwd wat onze collega’s voor jou kunnen betekenen? Maak vrijblijvend een afspraak en bekijk de mogelijkheden!

luxe buitenverblijven

Buitenverblijven zadeldak

Zadeldak met klassieke en landelijke uitstraling

luxe buitenverblijven

Buitenverblijf kapschuur

Kapschuren met authentieke details

Buitenverblijf plat dak

Buitenverblijf platdak

Een robuuste uitstraling met zwaluwstaartverbindingen

buitenverblijven van hout

Accessoires

Maak jouw buitenverblijf af met onze stijlvolle accessoires

Waarom een douglas buitenverblijf?

Douglas hout heeft een karakteristieke rood/oranje tot licht bruine kleur, het wordt ook wel omschreven als een houtsoort met een levendige vlamstructuur. Hierdoor krijgt ieder douglas buitenverblijf een warme en aangename uitstraling. Deze houtsoort is de laatste tijd steeds populairder geworden.

Door de van nature hoge duurzaamheid is het een milieuvriendelijk alternatief voor je buitenverblijf.  De verhoogde duurzaamheid heeft de douglas houtsoort te danken aan het hoge percentage aan kernhout. Het kernhout bevat hars en verhardt naar verloop van tijd waardoor het langer meegaat.

Douglas veranda aan huis
douglas buitenverblijven, Douglas buitenverblijven
douglas buitenverblijven, Douglas buitenverblijven

Maak een persoonlijke afspraak om je dromen waar te maken!

Luxe tuinhuis met overkapping

Voordelen van douglas hout

  • Douglas hout is één van de hardste houtsoorten uit Europa
  • Onbehandeld is de levensduur van dit houtsoort 10 tot 15 jaar
  • De nerf van het douglas hout is fijn tot matig grof
  • Na droging wordt het hout steeds harder wat perfect is voor buitenverblijven

Ieder houtsoort zal onder invloed van zonlicht en het weer verkleuren en hier is douglas hout geen uitzondering in. Daarentegen is dat voor deze houtsoort helemaal geen probleem. Juist hierdoor krijgen al onze buitenverblijven een karakteristiek uitstraling.

Ben je nog op zoek naar een uniek douglas houten tuinhuis, platdak of kapschuur? Kijk dan snel in ons assortiment douglas buitenverblijven wat de mogelijkheden zijn.

Ambacht

Al onze producten worden ambachtelijk geproduceerd.

Robuust

De exclusieve buitenproducten hebben een robuust karakter dankzij de houten elementen.

Goede service

Outdoor-Island levert goede service op maat, ook via de dealers.

Snelle levering

Bestellingen via de dealer of online kunnen snel geleverd worden aan huis. Ook het plaatsen kan gedaan worden door Outdoor Island.

Hoe houd je douglas buitenverblijven mooi?

Onbehandeld douglas hout zal gemakkelijk 10-15 jaar meegaan. Dat is echter nog lang niet de maximale levensduur van het hout wat gebruikt wordt voor onze buitenverblijven. Wanneer je het hout goed behandelt, kun je er nog tientallen jaren langer van genieten. Dit kun je doen met de volgende tips:

  1. Speciale douglas verf. Met gewone verf heb je de kans dat de verf na een tijdje gaat afbladderen. Een speciale verf is een betere keuze voor douglas buitenverblijven: deze is er in verschillende kleuren en is altijd geschikt voor gebruik buitenshuis. De verf werkt ook impregnerend en zorgt daarmee dat het hout niet snel zal gaan schimmelen.
  2. Douglas olie. Douglas hout heeft een prachtige kleur. Het hout heeft een oranje-achtige gloed. Later verzacht deze zich, totdat het hout na enkele jaren een grijsachtige kleur aanneemt. Om het hout goed te beschermen kun je gebruik maken van douglas olie. Deze olie beschermt het hout tegen weersinvloeden en zorgt ervoor dat de oorspronkelijke houtkleur goed zichtbaar blijft.
  3. Regelmatig bijwerken. Douglas hout eenmalig behandelen is meestal niet genoeg. Het is verstandig om het hout regelmatig weer bij te werken. Geolied hout kan je jaarlijks opnieuw in de olie zetten en als je voor beits of lak kiest, kun je dit het beste elk twee of drie jaar vernieuwen.

Wij verkopen zelf verschillende onderhoudsproducten. Deze vind je terug in onze webshop.

Meer informatie over buitenverblijven?

Plan een afspraak in, dan geven je graag persoonlijk advies over douglas buitenverblijven. Je kunt makkelijk een afspraak maken om de mogelijkheden te bespreken. Wij laten jou met trots onze showtuin zien! Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op!

Je winkelwagentje