Douglas Buitenverblijven

Robuuste houten buitenverblijven

Outdoor-Island is de producent en leverancier van Douglashout voor uw buitenverblijf. Zo heb je verschillende mogelijkheden om deze houtsoort te gebruiken voor je nieuwe tuinhuis, platdak of kapschuur. Hierlangs zijn er tal van mogelijkheden zoals wandmodules, hekwerken, glazen ramen en deuren. Door de combinatie van Douglashout in diverse kleuren met overige producten krijg je een exclusieve uitstraling. Blijf tot in de kleine uren buiten zitten of zit lekker beschut tegen de wind en regen met de verschillende mogelijkheden van Outdoor-Island. Ben je benieuwd naar meer informatie over Douglas buitenverblijven?

Buitenverblijven

HANDGEMAAKTE KWALITEIT

Buitenverblijf platdak

Authentieke, robuuste zwaluwstaart verbindingen van douglas hout, echte blikvangers!

Buitenverblijf zadeldak

Een klassieke uitstraling en extra ruimte boven in.

Buitenverblijf kapschuur

Echte pen en gat-verbindingen en met oog voor authentieke details!

Waarom zijn Douglas buitenverblijven een goede keus?

Douglashout heeft een karakteristieke rood/oranje tot licht bruine kleur, het wordt ook wel omschreven als een oranjerood –achtige houtsoort met een levendige vlamstructuur. Hierdoor ontstaat een warme, aangename uitstraling voor de mooiste Douglas buitenverblijven. Deze houtsoort is de laatste tijd steeds populairder geworden. Door de van nature hoge duurzaamheid is het een milieuvriendelijk alternatief voor je buitenverblijf.  De verhoogde duurzaamheid heeft de Douglas houtsoort te danken aan het hoog percentage aan kernhout. Kernhout heeft tot spinthout gunstige duurzame eigenschappen. Het kernhout bevat hars en verhardt naar verloop van tijd waardoor het langer meegaat.

Ambacht

Al onze producten worden ambachtelijk geproduceerd.

Robuust

De exclusieve buitenproducten hebben een robuust karakter dankzij de houten elementen.

Goede service

Outdoor-Island levert goede service op maat, ook via de dealers.

Snelle levering

Bestellingen via de dealer of online kunnen snel geleverd worden aan huis. Ook het plaatsen kan gedaan worden door Outdoor Island.

Voordelen van Douglashout

  • Douglashout is één van de hardste houtsoort uit Europa
  • Onbehandeld is de levensduur van dit houtsoort 10 tot 15 jaar
  • De nerf van het Douglashout is fijn tot matig grof
  • Na droging wordt het hout steeds harder wat perfect is voor Douglas buitenverblijven

Douglas buitenverblijven

Ieder houtsoort zal onder invloed van zonlicht en het weer verkleuren en hier is Douglashout geen uitzondering in. Voor deze houtsoort is het helemaal niet erg: hierdoor krijgen Douglas buitenverblijven juist een karakteristiek en verouderd uiterlijk wat mooi is. Na wat jaren ontstaan er mogelijk kleine barstjes en scheuren die de unieke uitstraling verder benadrukken.

Ben je nog op zoek naar een uniek Douglas houten tuinhuis, platdak of kapschuur? Kijk dan snel in ons assortiment Douglas buitenverblijven wat de mogelijkheden zijn.

Wat zeggen onze klanten

Hoe houd je Douglas buitenverblijven mooi?

Als het Douglashout voor buitenverblijf onbehandeld blijft zal het gemakkelijk 10-15 jaar meegaan. Dat is echter nog lang niet de maximale levensduur van het hout voor je Douglas buitenverblijven. Wanneer je het hout goed behandeld, zal het nog tientallen jaren er prachtig uitzien. Dit kun je doen met de volgende tips:

  1. Speciale Douglas verf. Met gewone verf heb je de kans dat de verf na een tijdje gaat afbladderen. Een speciale verf is een betere keuze voor Douglas buitenverblijven: deze is er in verschillende kleuren en is altijd geschikt voor gebruik buitenshuis. De verf werkt ook impregnerend en zorgt daarmee dat het out niet snel zal gaan schimmelen.
  2. Douglas olie. Douglashout heeft een prachtige kleur. Het hout heeft een oranjeachtige gloed. Later verzacht deze zich, totdat het hout na enkele jaren een grijsachtige kleur overhoudt. Om het hout goed te beschermen kun je gebruik maken van Douglas olie. Deze olie beschermt het hout tegen weersinvloeden en zorgt ervoor dat de oorspronkelijke houtkleur goed zichtbaar blijft.
  3. Regelmatig bijwerken. Douglashout eenmalig behandelen is meestal niet genoeg. Het is verstandig om het hout regelmatig weer bij te werken. Geolied hout kan je jaarlijks opnieuw in de olie zetten en als je voor beits of lak kiest, kun je dit het beste elk twee of drie jaar vernieuwen.

Meer info over Douglas buitenverblijven?

Wil je persoonlijk advies over Douglashout? Bezoek dan onze showroom van 300 m2. Hier zullen wij jou van alle informatie voorzien over hout voor uw Douglas buitenverblijven en kun je onze producten zelf bekijken. Voor meer informatie of vragen kun je het contactformulier invullen en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Je winkelwagentje