Douglas Buitenverblijf

Op zoek naar een perfect douglas buitenverblijf voor in de tuin? Laat je door ons inspireren. Wij zijn de makers van exclusieve overkappingen van douglashout. Kwaliteit en uitstraling staat bij ons voorop. Samen met jou gaan we op zoek naar het buitenverblijf dat bij jou of bij jullie past. We heten je daarom van harte welkom op onze locatie. Hier kijken we gezamenlijk naar de keuzemogelijkheden en kunnen we à la minute een origineel en stijlvol ontwerp voorleggen.

Wacht daarom niet langer, bekijk onze mogelijkheden en plan een afspraak!

Buitenverblijven

HANDGEMAAKTE KWALITEIT

luxe buitenverblijven

Buitenverblijf platdak

Authentieke, robuuste zwaluwstaart verbindingen van douglas hout, echte blikvangers!

luxe buitenverblijven

Buitenverblijf zadeldak

Een klassieke uitstraling en extra ruimte boven in.

luxe buitenverblijven

Buitenverblijf kapschuur

Echte pen en gat-verbindingen en met oog voor authentieke details!

Volg onze projecten via Instagram

Wat zeggen onze klanten

Een douglas buitenverblijf op maat

Het grote voordeel van een buitenverblijf bij Outdoor Island is dat we voor iedere tuin een oplossing hebben. Ga je voor een groot tuinhuis, of juist voor een compacte. En wil je een plat dak, een kapschuur of een zadeldak? De keuzemogelijkheden zijn groot en we kunnen voor alle afmetingen een buitenverblijf op maat ontwerpen.

Onze buitenverblijven zijn van douglashout. Douglashout is een populair houtsoort. Het is een van de hardste houtsoorten en gaat onbehandeld wel 10 tot 15 jaar mee. Wanneer het hout gedroogd is wordt het ontzettend hard en dient het perfect voor jouw overkapping. Zeker ook dankzij zijn robuuste uitstraling.

Voordelen van douglas hout

  • Douglas hout is één van de hardste houtsoorten uit Europa
  • Onbehandeld is de levensduur van dit houtsoort 10 tot 15 jaar
  • De nerf van het douglas hout is fijn tot matig grof
  • Na droging wordt het hout steeds harder wat perfect is voor buitenverblijven

Ieder houtsoort zal onder invloed van zonlicht en het weer verkleuren en hier is douglas hout geen uitzondering in. Daarentegen is dat voor deze houtsoort helemaal geen probleem. Juist hierdoor krijgen al onze buitenverblijven een karakteristiek uitstraling. Na wat jaren ontstaan er mogelijk kleine barstjes en scheuren die de unieke uitstraling verder benadrukken.

Ben je nog op zoek naar een uniek douglas houten tuinhuis, platdak of kapschuur? Kijk dan snel in ons assortiment douglas buitenverblijven wat de mogelijkheden zijn.

Ambacht

Al onze producten worden ambachtelijk geproduceerd.

Robuust

De exclusieve buitenproducten hebben een robuust karakter dankzij de houten elementen.

Goede service

Outdoor-Island levert goede service op maat, ook via de dealers.

Snelle levering

Bestellingen via de dealer of online kunnen snel geleverd worden aan huis. Ook het plaatsen kan gedaan worden door Outdoor Island.

Hoe houd je een douglas buitenverblijf mooi?

Onbehandeld douglashout zal gemakkelijk 10-15 jaar meegaan. Dat is echter nog lang niet de maximale levensduur van het hout wat gebruikt wordt voor onze buitenverblijven. Wanneer je het hout goed behandelt, kun je er nog tientallen jaren langer van genieten. Dit kun je doen met de volgende tips:

  1. Speciale douglas verf. Met gewone verf heb je de kans dat de verf na een tijdje gaat afbladderen. Een speciale verf is een betere keuze voor douglas buitenverblijven: deze is er in verschillende kleuren en is altijd geschikt voor gebruik buitenshuis. De verf werkt ook impregnerend en zorgt daarmee dat het hout niet snel zal gaan schimmelen.
  2. Douglas olie. Douglas hout heeft een prachtige kleur. Het hout heeft een oranje-achtige gloed. Later verzacht deze zich, totdat het hout na enkele jaren een grijsachtige kleur aanneemt. Om het hout goed te beschermen kun je gebruik maken van douglas olie. Deze olie beschermt het hout tegen weersinvloeden en zorgt ervoor dat de oorspronkelijke houtkleur goed zichtbaar blijft.
  3. Regelmatig bijwerken. Douglas hout eenmalig behandelen is meestal niet genoeg. Het is verstandig om het hout regelmatig weer bij te werken. Geolied hout kan je jaarlijks opnieuw in de olie zetten en als je voor beits of lak kiest, kun je dit het beste elk twee of drie jaar vernieuwen.

Meer info over onze luxe buitenverblijven?

Wij kunnen voor jou het ideale plaatje schetsen. Dit doen we bij ons op locatie. Maak daarom een afspraak in onze showtuin en wij geven je advies op maat.

Zit jij binnenkort heerlijk onder een overkapping in je eigen tuin? Wacht dan niet langer en plan die afspraak. Wij gaan onze uiterste best doen om jou binnenkort te laten genieten van een prachtig houten onderkomen.

Je winkelwagentje

Onze showtuin is gesloten t/m 2 maart 2021

De aangescherpte maatregelen hebben ook ons doen besluiten om de showtuin tijdelijk te sluiten.
Uiteraard kunt u nog altijd bestellingen doen via de webshop, een afspraak inplannen of contact met ons opnemen per mail of telefonisch.