Buitenverblijven van hout

Veranda's, schuren en buitenverblijven van hout

Een houten buitenverblijf op maat

Wil je in de zomer én winter lekker genieten van je tuin? Dan is een buitenverblijf van hout perfect voor jou! Bij Outdoor Island hebben wij een diverse assortiment met verschillende verblijven voor in je tuin. Door je tuinhuis te laten maken van hout, krijg je een buitenverblijf met een unieke en robuuste uitstraling. Daarnaast is het gebruiken van hout erg duurzaam en milieuvriendelijk! Met onze verschillende keuzemogelijkheden vind je een buitenverblijf dat precies aan jouw eisen voldoet! Wil je weten hoe onze buitenverblijven eruit zien? Plan dan snel een afspraak om onze showtuin te bezoeken! Onze collega’s denken graag met jou mee.

Buitenverblijf Kapschuur

Buitenverblijven kapschuur

Kapschuur met unieke pen- en gatverbindingen

buitenverblijven van hout, Buitenverblijven van hout

Buitenverblijven zadeldak

Zadeldak met klassieke én landelijke uitstraling

Buitenverblijf plat dak

Buitenverblijven plat dak

Plat dak met unieke zwaluwstaart verbindingen én authenciteit

buitenverblijven van hout

Accessoires

Ga voor ramen, wanden én deuren naar eigen wens

Buitenverblijven van Douglas hout

Outdoor Island heeft verschillende mogelijkheden wat betreft buitenverblijven. Al onze buitenverblijven van hout worden van het beste douglas hout gemaakt. Voor meer informatie over het douglas hout kun je een kijkje nemen op onze douglas pagina.

We hebben drie standaard buitenverblijf pakketten: buitenverblijf platdak, buitenverblijf zadeldak en buitenverblijf kapschuur. Naast deze bouwpakketten kunnen wij je buitenverblijf ook op maat maken. Zo kunt je het buitenverblijf precies zo indelen en laten bouwen als je zelf wilt. Het toevoegen van een extra raam of deur is dan geen probleem!

Alle buitenverblijven van hout zijn overschilderbaar in verschillende kleuren. Op deze manier kun je je tuinhuis nog beter afstemmen op je tuin en/of huis!

Buitenverblijf van hout op maat

Bij onze collega’s kunt u terecht voor al je vragen over buitenverblijven, maar ook over een buitenverblijf dat je graag op maat wil laten maken! Maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek! Hierin zullen onze collega’s je zo goed mogelijk informeren over de mogelijkheden en het bijpassend kostenplaatje.

Na dit oriëntatie gesprek gaan we aan de slag met het maken van een ontwerp! Vervolgens maken we een sfeervolle schets, zodat het beeld van uw droom douglas buitenverblijf nog duidelijker wordt! Wanneer alles naar wens is, zal het buitenverblijf in de puntjes worden afgewerkt om vervolgens bij je thuis geplaatst te kunnen worden! Meer weten over onze werkwijze?

Douglas veranda aan huis
buitenverblijven van hout, Buitenverblijven van hout
buitenverblijven van hout, Buitenverblijven van hout

Meer over onze luxe buitenverblijven?

Wij kunnen voor jou het ideale plaatje schetsen. Dit doen we bij ons op locatie. Maak daarom een afspraak in onze showtuin en wij geven je advies op maat.

Zit jij binnenkort heerlijk onder een overkapping in je eigen tuin? Wacht dan niet langer en plan die afspraak! Wij gaan onze uiterste best doen om jou binnenkort te laten genieten van een prachtig houten onderkomen.

Oriëntatie

Wij voeren samen een oriënterend gesprek en maken een ontwerp op basis van jouw wensen.

Prijsopgaven en ontwerp

Je ontvangt een offerte en na jouw akkoord zorgen wij voor een realistische schets van jouw Douglas overkapping op maat.

Productie en realisatie

Na jouw goedkeuring van de schets gaan wij aan de slag. Wij maken met jou een exacte planning, zodat je weet waar je aan toe bent.

Oplevering en nazorg

Na alle afwerkingen is de officiële oplevering. Wij gaan pas weg als jij 100% tevreden bent.

Hoe blijft je buitenverblijf van hout mooi?

Onbehandeld douglas hout zal gemakkelijk 10-15 jaar meegaan. Dat is echter nog lang niet de maximale levensduur van het hout wat gebruikt wordt voor onze buitenverblijven. Wanneer je het hout goed behandelt, kun je er nog tientallen jaren langer van genieten. Wij verkopen verschillende producten die bij het onderhoud goed van pas komen. Deze vind je in onze webshop. Jouw buitenverblijf onderhouden doe je met de volgende tips:

  1. Speciale douglas verf. Met gewone verf heb je de kans dat de verf na een tijdje gaat afbladderen. Een speciale verf is een betere keuze voor douglas buitenverblijven: deze is er in verschillende kleuren en is altijd geschikt voor gebruik buitenshuis. De verf werkt ook impregnerend en zorgt daarmee dat het hout niet snel zal gaan schimmelen.
  2. Douglas olie. Douglas hout heeft een prachtige kleur. Het hout heeft een oranje-achtige gloed. Later verzacht deze zich, totdat het hout na enkele jaren een grijsachtige kleur aanneemt. Om het hout goed te beschermen kun je gebruik maken van douglas olie. Deze olie beschermt het hout tegen weersinvloeden en zorgt ervoor dat de oorspronkelijke houtkleur goed zichtbaar blijft.
  3. Regelmatig bijwerken. Douglas hout eenmalig behandelen is meestal niet genoeg. Het is verstandig om het hout regelmatig weer bij te werken. Geolied hout kan je jaarlijks opnieuw in de olie zetten en als je voor beits of lak kiest, kun je dit het beste elk twee of drie jaar vernieuwen.
Je winkelwagentje